Greenpeace ve DUH otomotiv şirketlerinin içten yanmalı motor üretimini 2030 yılına kadar sonlandırmasını ve Wintershall Dea’nın 2026 yılına kadar yeni petrol ve gaz sahasında arama yapmamasını talep ediyor. AB Temmuz ayında içten yanmalı motor üretiminin 2035 yılına kadar sonlandırmasını önerisini gündeme getirmişti.
Çevre kuruluşları bunun Paris İklim Anlaşması‘ndaki hedeflere ulaşmak konusunda gerekli olduğunu savunuyor.
Şirketlere taleplerini değerlendirmeleri için birkaç hafta süre veren çevre örgütleri şirketlerden olumlu yanıt almadıkları taktirde Alman mahkemelerine dava başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Konuya ilişkin birer açıklama yapan Daimler ve BMW Paris anlaşması hedeflerine bağlı oldukları belirtildi. Ancak Daimler çevre örgütlerinin iddia ve çağrılarını da kabul etmediğini bildirdi. Şirketin açıklamasında grubun taleplerinin “temelsiz” olduğu belirtilerek, “Bir dava konusu olduğu taktirde kendimizi savunmak için bütün yasal yollara başvuracağız” denildi.
Wintershall Dea ve Volkswagen’dan ise konu ile ilgili henüz açıklama yapılmadı.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…