ManşetSivil Toplum

Almanya, Türkiye’deki temsilciliklerini ‘saldırı tehdidi nedeniyle’ kapattı

0
Ankara'da bulunan Almanya Büyükelçiliği

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Ankara Büyükelçiliği’nin ‘olası bir saldırı tehdidi nedeniyle’ kapatıldığını açıkladı. İstanbul Başkonsolosluğu ve başkonsolosluğa bağlı Alman Lisesi’nin de kapatıldığı gelen bilgiler arasında.

19

Dışişleri Bakanlığı Türkiye’deki Alman vatandaşlarına da ‘olası bir saldırı konusunda’ uyarıda bulundu. Başkonsolosluk ve Alman Lisesi önüne takviye polis güçlerinin gönderildiği görülüyor.

Ankara’da 13 Mart’ta düzenlenen, 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği, İstanbul’da bulunan Başkonsolosluğu, Alman Lisesi ve çocuk yuvası terör tehdidi nedeniyle kapatıldı.

Haber ajansı Reuters’in haberinde Alman Dışişleri Bakanlığı’nın ‘kesin olarak doğrulanmamış terör uyarısının incelediği’ belirtildi.

Bu açıklama öncesinde ise Almanya’nın İstanbul’daki başkonsolosluğuna terör saldırısı uyarısı geldiği belirtildi. Bu uyarının ardından konsolosluk binası, Alman Lisesi ve çocuk yuvasının kapatılması kararının alındığı bildirildi.

Konsolosluktan Alman vatandaşlarına hitaben yapılan açıklamada, “Lütfen Konsolosluk binası çevresinde bulunmaktan kaçınınınız. Alışveriş merkezlerinin de aralarında bulunduğu yerlere somut saldırı tehlikesi söz konusu” denildi. Açıklamada daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

İstanbul’daki Almanya Başkonsolosluğu Taksim Meydanı yakınlarında, Gümüşsuyu’nda bulunuyor. Alman Lisesi binası ise yaklaşık bir buçuk kilometre uzaklıkta, İstiklal Caddesi yakınlarında.

İstanbul’da ocak ayında Sultanahmet’te düzenlenen saldırıda 12 Alman turist de hayatını kaybetmişti. Saldırıyı radikal IŞİD örgütü üstlenmişti. Almanya Dışişleri Bakanlığı bu saldırının ardından vatandaşlarını İstanbul’da turistik noktalar ve toplumsal gösteriler konusunda uyarmıştı. 13 Mart’ta Ankara’da düzenlenen 37 kişinin öldüğü saldırıyı ise Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.

(Deutsche Welle Türkçe, ReutersBBC Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.