DünyaManşet

Almanya, Hollanda ve Lüksemburg canlı hayvan taşımacılığını yasaklıyor

0

Almanya, Hollanda ve Lüksemburg, Avrupa Birliği’nden (AB) diğer üçüncü ülkelere uzun mesafede canlı hayvan taşımacılığını yasaklamaya hazırlanıyor.

Üç ülke, bu tür uzun mesafe yolculuklarında hayvanlara sağlıklı koşulların sağlanmasının mümkün olmadığının altını çizdi.

‘Hayvanların çektiği bu acıya son vermek istiyoruz’

Lüksemburg’ta Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin tarım bakanlarıyla buluşan Almanya Tarım Bakanı Julia Klöckner, deniz veya kara yolu ayrımı olmaksızın uzun mesafede hayvan taşımacılığını yasaklamak istediklerini kaydetti.

Julia Klöckner, yasağın delinmesinin önüne geçilmesi için söz konusu düzenlemenin AB çapında uygulanmasının önemine işaret etti ve “Hayvanların çektiği bu acıya son vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Uzun mesafe yolculuğu hayvanlar için elverişli değil

Üç ülke tarafından konuyla ilgili ortak hazırlanan belgede, canlı hayvan taşımacılığında en büyük problemlerden birinin de aşırı yüksek veya aşırı düşük sıcaklıklarla birlikte uzun bekleme sürelerinin olduğuna vurgu yapıldı.

Ayrıca, bu bildiride hayvanların korunmasına yönelik AB düzenlemelerinin birlik dışında uygulanamadığına vurgu yapıldı ve daha sıkı uygulamaların bile kurallara uyulacağının garantisini vermediği belirtildi. Bunun yanında, bu ülkelerde karşılaşılan sorunların çıkış ülkesine iletilmediği ifade edildi.

Üç ülke, tüm bu sebeplerle birlikte canlı hayvan taşımacılığının AB çapında yasaklanmasını, bunun yerine cansız hayvanların etlerinin diğer ülkelere gönderilmesini planlıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.