İklim KriziManşet

Alman iklim aktivistleri beş günlük greve çıkıyor

0

Köln’de beş gün aralıklık iklim grevi yapacak iklim aktivisti gençler, ‘Boş geçen dersler yerine iklim için etkili bir eylem yapmak istiyoruz’ dedi.

Almanya’nın Köln kentinde genç iklim aktivistleri beş gün aralıksız iklim grevi için bir araya geldi. İsveçli aktivist Greta Thunberg öncülüğünde başlayan “Gelecek için cuma günleri” (Fridays for future) eylemlerine destek veren genç aktivistler, bu kez tüm haftaya yayılan grevleri ile iklim krizine çözüm için yetkililere çağrıda bulunacak.

Euronews’in haberine göre, Almanya’da yaz tatiline girmeden önceki son haftayı değerlendirmek isteyen aktivistlerin sözcüsü, okulun son haftası boş geçen dersler yerine iklim için etkili bir eylem yapmak istediklerini söyledi.

Aktivistler, beş gün boyunca gece gündüz aralıksız sürmesi planlanan iklim grevinin kesintiye uğramaması için gruplara ayrıldı. Köln’de 8 – 12 Temmuz arasında gerçekleşecek eylemlere her gün 30 – 50 kadar aktivistin katılması bekleniyor. Genç aktivistlerin yaz tatili öncesi kapanış grevi cuma günü son bulacak. Beş günlük program, atölyelerle tartışma forumları düzenlenerek ve canlı müzik yayını yapılarak renklendirilecek. Eylemcilerin nihai amacı iklim değişikliğine karşı mücadele etmesi gereken siyasi mekanizmaları harekete geçirmek.

Genç aktivistler büyüklere şu soruları soruyor:

  • Belki de olmayacak bir gelecek için neden okula gidilmeli?
  • Hükümetlerimiz eğitimli, okumuş insanları dinlemiyorken neden eğitimli olmak için bu kadar çok çaba harcanmalı?

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.