Emek

Ali Tezel’den istifa ve yeni düzenlemeye yönelik açıklamalar

0

SGK uzmanı Ali Tezel tartışılan düzenlemelerle ilgili sosyal medyada açıklamalarda bulunup, CHP üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

SGK uzmanı Ali Tezel CHP’nin  doğruyu söylemediğini ve eksik bilgi verdiğini iddia etti. Tezel, ard arda yaptığı açıklamalarla yeni düzenlemeyi anlattı. Tezel, iki ayrı düzenleme olduğunu ve yapılan değişikliklerle yeni emekli maaşlarının durumlarını sıraladı.

 

“CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, milletvekili emekli aylıklarında yapılan düzenlemeye grup olarak onay vermedik diyor ama doğruyu tam söylemiyor eksik, yanlış ve samimi değil…”

“Vekil aylıklarında iki düzenleme oldu. Birinci düzenlemede CHP dahil tüm grup başkan vekillerinin onayı, oyu ve imzası var.”

“İlk düzenleme ile sosyal güvenlik reformu ile getirilen eski çalışan yeni çalışan, eski vekil yeni vekil ayrımından sadece vekilleri kurtardılar. Millet reformun kucağına terkedildi buna CHP de destek verdi.”

“Yani 1.10.2008 gününden sonra vekil olanlar reform!!! sebebiyle SSK ve Bağ-Kur’lular ve memurlar gibi 300-500 lira emekli aylığı alacaklardı.”

“Bir düzenleme ile yeni vekil ile eski vekili denkleştirdiler ama millet için eski işe giren yeni işe giren ayrımı devam ediyor. Buna onay verdiler.”

“Reform kötü ise vekiller gibi millet de reformdan kurtarılmalıydı.”

“Mesela bugün emekli SSK’lı 1000 lira emekli aylığı alıyorsa çocuklarımız 65 yaşına gelip emekli olduğundan sadece 279 lira emekli aylığı alacaklar.”

“Mesela, eski memur 975 lira 1 EKim 2008 den sonra işe giren yeni memur ise 400 lira emekli aylığı alacak o da 65 yaşında.”

“Eski subay albay olursa 3200 lira emekli aylığı alacak yeni subay albay olur da emekli olursa 700 lira emekli aylığı alacak o da 60 yaşında.”

“Eski İşçi 1000 lira yeni işçi 279 lira, eski esnaf 800 lira yeni esnaf 279 lira alacak.”

“Eski vekil 5000 yeni vekil 1200 alacaktı ama tüm partilerin onayı ve oyuyla buna CHP ve grup başkan vekili dahildir eski vekil yeni vekil ayrımı kaldırıldı hepsinin 5000 e çıkarıldı.”

“Sonra bir önerge daha verildi ve 5000 değil 8040 lira olsun dendi burada CHP’nin gurp olarak onayı yok ama chp li vekillerin imzası var oyu var.”

“CHP açıklamaları ile biz grup olarak onay vermedik dedikler yer burası.”

“Bu sebeple işin esası sosyal güvenlik reformundan!!! Sadece vekilleri kurtarıp, milleti reformla başbaşa bırakma konusunda tüm partilerin imzası ve oyları var işin esası da burası. Yoksa, vekil emekli aylıkları 5000 olmuş 8000 olmuş konusu önemli değil.”

“Son yapılan düzenleme ile milletvekili emekli aylıklarında yapılan değişiklikte, hem teklif metninde hem de oylamada imzaları olan CHP vekilleri ile aynı konumda olmamak için parti üyeliğinizden istifa ediyorum. Ali TEZEL”

 

Yeşil Gazete

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.