ManşetTürkiye

Ali İsmail Korkmaz’ın katillerinden dördü tutuklandı

0

Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında sivil giyimli kişilerek dövülen, tedavi için gittiği hastaneden de “bir şeyin yok” diyerek gönderilen, olayın ertesi günü beyin kanaması geçirdiği anlaşılan ve kurtarılamayan Ali İsmail Korkmaz’la ilgili davada ‘silinen’ görüntüler jandarma tarafından kurtarıldı. 4 kişi ‘kasten adam öldürmek’ suçlamasıyla tutuklandı.

Eskişehir’de üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın bir grup polis ve sivil kişiler tarafından coplar ve sopalarla dövülmesinin ardından hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada dört kişi tutuklanmaları için mahkemeye sevk edildi.

Ali İsmail Korkmaz’ı kasten öldürdükleri iddiasıyla tutuklamaya sevk edilen polisin, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli M.S. olduğu, sivil kişilerden İ.K.’nın Harman Ekmek Fırını’nın sahibi, diğer iki kişinin de İ.K.’nin akrabası olduğu öğrenildi.

Suçlama ise, ‘kasten adam öldürmek’…

Korkmaz’ın dövülme anına ilişkin silinmeye çalışılan görüntüler ise Jandarma Kriminal Birimi tarafından kurtarıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Dairesi’nin raporuna göre; Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü anı gösteren Harman Ekmek Fırını’na ait güvenlik kamerası kayıtlarının, fırın sahibi İ.K. ve adamları tarafından 6 Haziran’da iki kez silindiği ortaya çıktı.

Bunun üzerine yapılan tespit sonrası olaya ilişkin 4’ü kamu görevlisi 8 kişi gözaltına alındı.

3 sivil ve bir polisin tutuklanması istenirken, kamu görevlilerinden 3’ü, sivil vatandaşlardan ise biri jandarmada gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce silindikleri iddia edilen üç güvenlik kamerasından biri olan, Harman Ekmek Fırını’ndaki kamera kayıtları, jandarma tarafından açıldı. Görüntüleri izleyen savcılık, Harman Fırını’nı işleten İ.K., R.K. ve M.V. ile fırında görülen ‘M.’ adlı bir polisi Odunpazarı Jandarma Komutanlığı’nda ifadelerini aldıktan sonra tutuklanmaları için mahkemeye sevk etti.

(Başka Haber)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.