KadınDünyaManşet

Alexandria Ocasio-Cortez: Cinsel saldırıya uğradım

0

ABD’de Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, cinsel saldırıya uğradığını açıkladı.

Instagram hesabından yaptığı canlı yayında, 6 Ocak’ta Donald Trump destekçilerinin düzenlediği Kongre baskınından bahseden Ocasio-Cortez, daha önce cinsel saldırıya uğradığını söyledi: “Hayatımdaki pek çok insanla bunu paylaşmadım. Ancak travma, travmayı şiddetlendiriyor.” 

‘Baskında banyoya saklandım’

Kongre baskınının ardından birçok kez ‘hayatından endişe ettiğini’ dile getiren Ocasio-Cortez, yaşadıklarının travmayı tetiklediğini ifade etti. Birçok Kongre üyesinin, saldırının ardından kendisine ‘hayatına devam etmesi gerektiğini’ söylediğini aktaran Ocasio-Cortez, 6 Ocak’ta Trump taraftarlarının binaya girdiği sırada ofisindeki banyoda saklandığını söyledi ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Ofise döndüğüm sırada, ofise açılan tüm kapılarda şiddetli sesler duydum. Sanki biri kapıyı kırmaya çalışıyordu. Kimse kendini tanıtmıyordu ve kim olduklarını söylemiyorlardı. Daha sonra ‘O nerede, o nerede’ diye bağırışlar duymaya başladım. Hayatım boyunca bu kadar sessiz olmamıştım. Nefesimi tuttum. Bu, her şeyin bittiğini sandığım andı.” 

‘Bu, büyük bir adım’

Cinsel saldırıya uğradığını açıklamanın ‘büyük bir adım olduğunu’ ifade eden Ocasio-Cortez, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Herhangi bir travmaya maruz kalanlar için bunun farkına varmak ve bunu kabul etmek zaten çok büyük bir adım. Özellikle de, insanların sizi sürekli bu konuda yalan söylemekle suçladığı bir dünyada. Yaşadıklarınızın yanında bir de size inanmayan, sizi alenen aşağılamaya veya utandırmaya çalışan insanların da yarattığı bir travma var.”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.