ManşetTürkiye

AKP’yi protesto etti, gazla öldürüldü: Metin Lokumcu

0

Hopa’da AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine çıkan olaylar damgasını vurdu. Protestolara izin verilmemesi nedeniyle ilçe savaş alanına dönerken olaylarda polisin sıktığı gazdan etkilenen emekli öğretmen Metin Lokumcu (54) hayatını kaybetti.

Artvin Hopa Cumhuriyet Meydanı’daki mitingin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’a gitmek üzere, helikopterin bulunduğu liman sahasına seçim otobüsüyle hareket etti. Miting alanından 300 metre kadar ayrılan Başbakan Erdoğan’ın içinde bulunduğu seçim otobüsü ve konvoydaki araçlar bazı gruplar tarafından protesto edildi.

Hızlanan otobüsün üzerindeki koruma polisi bir anda dengesini kaybedereki düştü ve arkadan gelen güvenlik aracının altında kaldı. Ortalık bir anda karışırken, güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Hastaneye kaldırılan ve henüz kimliği öğrenilemeyen koruma polisinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

EMEKLİ ÖĞRETMEN HAYATINI KAYBETTİ
İlçede protestocuların HES’leri protesto ederek, ’Su haktır, satılamaz’ pankartı açmasıyla polis müdahalesi başladı. Protestocu gruba, polis tazyikli su ve biber gazı kullandı ve ilçe bir anda savaş alanına döndü. Göstericilerden ve polislerden yaralananlarla, biber gazından etkilenen çok sayıda kişiye ambulanslarda ve hastanede tıbbi müdahalede bulunuldu.

Çıkan olaylarda polisin sıktığı gazdan etkilenen emekli öğretmen Metin Lokumcu (54) kalp krizi geçirdi. Lokumcu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Lokumcu’nun hayatını kaybetmesi üzerine ilçede gerilim yeniden tırmandı. Ara sokaklarda devam eden olaylar sırasında atılan taşlarla polis araçlarının yanı sıra AKP’nin seçim otobüsleri ve partililere ait çok sayıda aracın camları kırıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.