Doğa MücadelesiManşetYerel

AKP’li belediyenin taş ocağını denetleyen orman şefi tehdit edildi, görevden alındı

0

GAZİANTEP- Gaziantep’in Islahiye ilçesine orman işletme şefi olarak atanan Ümran Pınar, AKP’li ilçe belediyesinin işlettiği taş ocağında denetim yapıp izinsizce ormanın tahrip edildiğini ortaya çıakrınca belediye başkanının tehditlerine maruz kalmasının arıdndan görevinden alındı.

Pınar’ın ortaya çıkardığı raporlara göre orman bölge müdürlüğünden kiralanan taş ve kum ocaklarında limit aşımı yapılıyordu ve bu vahşi üretim orman örtüsüne büyük zarar veriyordu.

Cumhuriyet‘ten Tuncay Mollaveisoğlu‘nun aktardığına göre, Pınarorman muhafaza memurlarına , göreve gelmesinin ardından AKP’li Islahiye Belediyesi’nin işlettiği Sayıştay raporlarında da ismi geçen taş ocağında ölçüm yapılması talimatını verdi. Ancak memurlar zabıt tutmak yerine Pınar’ı belediye başkanına şikâyet etti.

Memurların harekete geçmemesi üzerine uzman bir ekiple denetimi kendisi yapan Ümran Pınar, Sayıştay raporlarının da ötesinde, Islahiye Belediyesi’nin taş ve kum ocağında büyük aşımla ormanı tahrip etmesinin yanı sıra bu üretimi hiçbir izne ve ruhsata bağlı olmadan yaptığını ortaya koydu.

Belediye başkanı ve kaymakam: Seni hop oturur hop kaldırırız

Pınar’ın savcılığa suç duyurusu yapmak üzere harekete geçmesinin ardından Islahiye Belediye Başkanı Kemal Vural kendisini makamına çağırdı. Pınar’ın suç duyurusunda olay şöyle aktarıldı:

“Başkanın odasına gittiğimizde Islahiye kaymakamı da oradaydı. Onun da bana taşocağı ile uğraşmamam için telkinleri olmuştu. Başkan ‘Kamu yararı var, ben orayı karayollarından protokolle aldım’ dedi. Kendisine böyle bir yetkisinin olmadığını söyledim. Bölge müdür yardımcımız da yanımızdaydı. Sahayı boşaltmaları gerektiğini, yapılanın suç olduğunu başkana söyleyince, Başkan Vural; Şamil Tayyar’ı (AKP eski milletvekili) arayacağını; ‘beni hop oturtup hop kaldıracağını’ söyledi.”

Ümran Pınar, belediye başkanı sahayı terk etmeyi reddedince sırası ile tüm yetkili makamları arasa da destek bulamadığını aktarıyor.

Buna göre Orman bölge Müdürü Mustafa Koç ve işletme müdürü Veli Topçu hızla bölgeye gelerek Pınar’ı işlem yapmaması için “ikna” etmeye çalıştı.

Habere göre Pınar, en son zabıt tutulmasını yazılı emir ile istedi fakat yazılı emri alan muhafaza memuru ise aynı gün sağlık raporu alarak görevden kaçtı.

Bütün bu baskıların ardından mesleğinde derecelerle yükselen ve şef olarak atanan 40 yaşındaki kadın Orman İşletme Şefi Ümran Pınar, müdürü Veli Topçu’nun yazılı emri ile görevinden alındı. Pınar, şimdi, Orman Bakanlığı’nın ilgisini beklediğini söylüyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.