ManşetTürkiye

AKP hız kesmiyor: 22:00 ile 06:00 saatleri arasında alkol satışına yasak

0

Alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren teklif Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldü. AK Parti’nin, kabul edilen yeni önergesiyle kapsam genişletildi. Teklif bu haliyle yasalaşırsa 22.00 ile 06.00 saatleri arasında alkol satışı yapılamayacak.

Alkollü araç kullanmadaki promil sınırı ise 1,00’den 0,50’ye çekildi. Alkolü tespit amacıyla teknik cihazlar kullanılmasını kabul etmeyen sürücüler, alkollü olarak sayılmak yerine, 2 bin TL para cezasına çarptırılacak.

Alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin 18 maddeyi içeren birinci bölümü kabul edildi. Alkollü içkiler, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamayacak.

Teklifin 2. maddesi üzerinde, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile arkadaşlarının imzasını taşıyan önerge kabul edildi.

Buna göre, alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamayacak. Bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamayacak. Ancak, alkollü içkilerin uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik ihtisas fuarları düzenlenebilecek.

Televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik küplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek. Ekranda sigarada olduğu gibi alkol görüntüleri de buzlandırılacak.

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.