İklim KriziManşet

Akıllı telefonlarınızın iklimi koruyacak kadar akıllı olmadığını biliyor muydunuz?

0

İngiltere’de yapılan bir araştırma, kullanımı giderek yaygınlaşan yeni elektronik aletlerin ve beyaz eşyaların aşırı elektrik tüketimine neden olduğunu ve bu aletlerin kullanımı bu hızla sürerse, İngiltere’nin karbon emisyonu indirim hedeflerini asla tutturamayacağını söylüyor.

Alexandra Topping’in The Guardian gazetesinde yayımlanan haberine göre enerji tasarrufu üzerine çalışmalar yapan Energy Saving Trust adlı bir sivil toplum kuruluşunun yayınladığı son rapor, iklim değişikliğini yavaşlatmak ve çevreyi korumak için duyarlık sahibi olan, ama aynı zamanda akıllı telefonlara, plazma ekranlı televizyonlara ve tablet bilgisayarlara da düşkün insanların kafalarını karıştırabilir.

Rapora göre derin donduruculu son moda büyük buzdolapları, akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar, düz ekran televizyonlar, çamaşır kurutma makineleri, gün boyu açık duran kablosuz modem cihazları ve benzeri son moda elektronik aletler ve ev eşyaları hem faturaları kabartacak, hem de karbon emisyonlarını hızlı bir şekilde arttıracak kadar çok elektrik tüketiyorlar.

Rapora göre İngiltere’de 1990’dan 2009’a kadar ev eşyalarının harcadığı elektrik miktarı 3,5 kat artarken, ülke çapında elektronik cihazlardan kaynaklanan karbon emisyonu 1970-2009 arasında %600 yükselmiş durumda.

İngiltere karbon emsiyonlarını indirmek için yaptığı plana göre 2020’ye kadar evlerdeki elektrik tüketimini %34 azaltmak zorunda. Rapora göre yeni elektronik aletlerin kullanımımndaki artış nedeniyle bu hedefin tutturulması

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.