Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiEkolojiManşet

Akbelen direnişçileri Ankara yolunda

0

Muğla Milas‘taki Akbelen Ormanı‘nda Limak-İçtaş ortaklığı YK Enerji‘nin kömür madenini genişletmek için yaptığı ağaç kıyımına karşı bölge halkı ve çevre aktivistlerinin direnişi 15’nci gününde.

Vatandaşların parlamentoya yaptığı çağrı ise CHP‘den yanıt buldu ve Meclis‘te genel görüşme önergesi verildi.

Buna göre, TBMM Genel Kurulu, CHP’nin  ilişkin önergesini müzakere etmek üzere, yarın (8 Ağustos Salı) olağanüstü toplanacak.

Akbelen halkı da görüşmelere katılmak ve vekillerle görüşmek için başkente  doğru yola çıkıyor. Sosyal medya hesaplarından yayınlanan çağrı şöyle: 

“İkizköy, Karacahisar ve Çamköylüler olarak Akbelen Ormanı için Ankara’ya gidiyoruz!

Köyümüz, topraklarımız, geleceğimiz için mücadelemiz yılmadan sürüyor. Tüm kamuoyunu biz köylülerle olmaya, dayanışmaya çağırıyoruz!
#AkbeleneSahipÇık
#AkbelendenVazgeçmiyoruz”

Meclis’teki siyasi partilere çağrı yapan vatandaşlar, “Çağrımız bütün milletvekillerine ve siyasi partilere, Meclis yarın, 8 Ağustos Salı günü Akbelen için olağanüstü toplanıyor. Biz İkizköylüler yarın Ankara’da olacağız. Sizleri de bu katliamın daha da büyümesini engellemek için göreve davet ediyoruz” dedi. 

200 vekil hazır bulunmalı

Genel Kurul’da görüşmelere başlanabilmesi için 200 milletvekilinin hazır bulunduğu toplantı yeter sayısı aranacak. Toplantı yeter sayısının sağlanamaması halinde olağanüstü toplanma çağrısı düşecek. Toplantı yeter sayısının sağlanması halinde ise görüşmelere geçilecek.

Birleşimde, CHP’nin, Akbelen’deki maden sahasındaki çalışmalarla ilgili genel görüşme önergesi ele alınacak.

Müzakerelerin sonunda, genel görüşme açılıp açılmamasına, işaretle oylama yoluyla karar verilecek. 151’den az olmamak şartıyla oylamaya katılanların salt çoğunluğunun sağlanması halinde, genel görüşme açılacak. Genel görüşmenin yapılacağı gün, özel gündem olarak Danışma Kurulu’nca tespit edilecek. İki günden az, yedi günden fazla olmamak kaydıyla genel görüşme için gün belirlenecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.