EmekKadınManşetTürkiye

Agrobay işçileri hesap sormak için Ankara yolunda: Suçumuz fakir olmak herhalde

0

İzmir’in Bergama ilçesindeki Agrobay Seracılık’ta çalışırken Tarım-Sen’e üye oldukları için işten çıkarılan işçiler, Ankara‘ya yürümeye başladı. İşçiler 210 gündür haklarını alabilmek için gece gündüz direndi. Ancak hakları teslim edilmedi. Kadınlar bu kez de direniş için Ankara’ya saat 11.00’da Bergama Pazar Yeri‘nden yola çıktı. Agrobay işçilerine, kadın örgütleri de destek oldu.

Neredeyse tamamını kadınların oluşturduğu emekleri ve sendikal hakları ellerinden alınmaya çalışılan işçiler, 10 gün boyunca yürüyüşe devam edecek. Kadınlar “Ankara, Ankara duy sesimizi” diyerek yürürken bir yandan da otobandan geçen yurttaşların korna sesleriyle destek topluyor.

‘Suçumuz fakir olmak herhalde’

Kadınlardan birisi ise yürüyüşün başlangıcında şu ifadelerle gasp edilen haklarını talep etti:

“Fakir olduğumuz için buralarda sürünüyoruz. Zenginin arkasında duran vardır. Bizim hiçbir değerimiz yok. Çünkü böcek gibi görüyorlar. Diyeceğim bu kadar. Suçumuz fakir olmak herhalde. Hakkımızı arıyoruz, hakkımızı. Hakkımızı versinler biz çekilelim buradan!”

Agrobay işçileri arasında Ramazan dolayısıyla oruç tutanlar da bulunuyor, yürüyen işçileri jandarma ve polis ekipleri de araçlarında bir konvoy halinde takip ediyor. Agrobay işçilerinden Ayten Yavuz, yürüyüşe verilen molada yaklaşan yerel seçimleri hatırlatıyor.:

“Bütün siyasi partilere gittik, maalesef kimse sorunumuzu çözmedi. Hiçkimse kapımıza gelip de oy moy istemesin.”

https://youtube.com/shorts/JYRjhpTWY5U?feature=share

 

 

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.