Doğa MücadelesiManşet

Ağaçları kestirmemek için çıplak protesto

0

Geçtiğimiz cumartesi günü, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaklaşık 75 kişi East Bay tepelerindeki okaliptüs ağaçlarını kesme planını soyunarak protesto etti.

71

Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley kampüsünde Ağaç Ruhu Projesi (Tree Spirit Project) tarafından düzenlenen gösteride protestocular önce kıyafetlerle, sonra çıplak olarak ağaçlara sarılarak poz verdiler. Ağaç Ruhu Projesi, fotoğrafçı Jack Gescheidt tarafından ağaçların hem küresel hem de kişisel olarak hayatımızda oynadığı kritik role dikkat çekmeyi amaçlayan bir proje. Sanatsal fotoğraflarında çoğunlukla çıplak insanları ağaçlar ve doğa ile temasa geçirmeye çalışan Gescheidt, gösteride yaptığı konuşmada okaliptüs ağaçlarının yangın riski oluşturmadığının altını çizdi. Gescheidt’in yönlendirdiği gösteride, gelen kişiler önce kıyafetleriyle ve daha sonra çıplak olarak büyük ağaçlara sarılarak poz verdiler.

Jack Gescheidt, gösteride yaptığı konuşmada okaliptüs ağaçlarının yangın riski oluşturmadığının altını çizdi

Jack Gescheidt, gösteride yaptığı konuşmada okaliptüs ağaçlarının yangın riski oluşturmadığının altını çizdi

Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (Federal Emergency Management Agency, FEMA) Mart ayında orman yangını riskini azaltmak amacıyla Kaliforniya ofisine 5.7 milyon Dolar tahsis etmişti. Bu bütçeyle Berkeley ve Oakland tepelerinde bulunan Claremont Kanyonu, Tilden Park ve Sibley Volkanik Koruma Bölgesi’nde okaliptüs ağaçlarının yok edilmesi öngürülüyor.

73

Claremont Kanyonu, 20 Ekim 1991 tarihinde büyük bir yangınla harap olmuş, 1520 hektara yayılan yangında 3300 ev yanıp kül olurken, 25 kişi hayatını kaybetmiş, 150 kişi ise yaralanmıştı.

 

Haber: Ayşe Zeynep Pamuk

(Yeşil Gazete, Berkeley Side)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.