Dünyaİklim KriziManşet

Afganistan’daki iklim aktivistlerini kurtarmak için yardım kampanyası başlatıldı

0

Hükümetleri iklim konusunda harekete geçirmek amacıyla iklim için okul grevi yapan öğrencilerin oluşturduğu Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) hareketi Afganistan’daki iklim aktivistleri için yardım kampanyası başlattı.

Yapılan açıklamada “Sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için yorulmak bilmeyen çalışmaları onları ciddi şekilde riske attı. Acilen ülkeden kaçmaları ya da Taliban tarafından öldürülme riskini almaları gerekiyor” ifadeleri kullanıldı.

Aktivistleri ülke dışına çıkarmak için

Fridays for Future olarak Afganistan’daki iklim aktivistlerinin güvenliğini sağlamak için çaba gösterdikleri belirtilen açıklamada “Hedeflenen aktivistleri ülke dışına çıkarmak için acil fon toplamak için bu kitle fonlaması kampanyasını kurduk” denildi.

 

Hızlı müdahale ekibinin sahadaki gençlerle temas halinde olduğu belirtilen açıklamada devlet yetkilileri, güvenilir STK ortakları ve destekçileri ile işbirliği yapıldığı söylendi.

Kampanyada toplanılan paraların ise uçuşlar, vize ücretleri, destek ve güvenlik sağlamak için alınacak diğer tedbirler için kullanılması planlanıyor. Kullanılmayan fonlar ise yüksek risk altındakileri ülke dışına çıkarmak için çalışan diğer güvenilir kampanyalara aktarılacak.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.