ManşetTürkiye

AFAD’dan İstanbul uyarısı: Sel, fırtına, hortum bekleniyor

0

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yarın Zonguldak Düzce, Sakarya, İstanbul ve Kocaeli illerinde etkili olması beklenen sağanak yağışlara karşı vatandaşların cep telefonlarına acil durum bilgilendirmesi gönderdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren Marmara’nın doğusunda görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olacak: Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar görülebilecek.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yağışın İstanbul’da özellikle Anadolu Yakası‘nda kuvvetli olacağı konusunda uyardı.

AFAD’ın vatandaşların telefonlarıa gönderdiği acil durum bildirisinde de ‘İstanbul’da Perşembe ilk saatlerden itibaren çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun’ ifadeleri yer aldı

Yağışın ülke genelinde de etkili olması bekleniyor:

Kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), İç Ege, Batı Akdeniz‘in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Karabük ve Ardahan çevreleri, Hatay‘ın kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği ve yağışların, sabah saatlerinde Tekirdağ çevreleri ve İstanbul’un batı kesimlerinde (Çatalca ve Silivri çevreleri), öğleden sonra Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevreleri ile Kütahya’nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.