YerelManşetTarım-Gıda

‘Adıyaman’ın toprakları suya hasret kaldı’

0

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Avukat Abdurrahman Tutdere, iktidarın “Adıyaman sulama ve tarımda çağ atladı” açıklamasına tepki gösterdi.

2020 yılı sonu itibariyle Adıyaman’ın tarım topraklarının yalnızca yüzde 13’ünün suyla buluşabildiğini belirten Tutdere, “Adıyaman sulamada da tarımda da ne yazık ki çağ atlayamamış, çağın gerisine düşerek toprakları suya hasret bırakılmıştır. Adıyamanlı hemşerilerimize hikayeler anlatmak yerine Adıyaman’ın topraklarını bir an önce suyla buluşturun” dedi.

‘Tarımsal sulamada çağın gerisinde’ 

Adıyaman’ın tarım ve sulama verilerinin ortada olduğunu aktaran Tutdere, Adıyaman’ın tarımda özellikle de tarımsal sulamada çağın gerisinde bırakıldığını ifade etti. Adıyaman’ın 121 bin 852 hektarlık potansiyel sulanabilir tarım arazisi olduğunun altını çizen Tutdere şu ifadeleri kullandı:

2020 yılı sonu itibariyle DSİ tarafından işletmeye açılan sulama alanlarıyla sadece 16 bin 68 hektarlık tarım arazisi sulanabilmektedir. Yani Adıyaman’ın tarım topraklarının yalnızca yüzde 13’ü suyla buluşabilmektedir. Adıyaman sulamada da tarımda da ne yazık ki çağ atlayamamış, çağın gerisine düşerek toprakları suya hasret bırakılmıştır.”

‘Toprakları suya hasret kaldı’

 Adıyaman’ın tarımsal sulaması hakkında değerlendirmelerde bulunan Tutdere, “Adıyaman her alanda olduğu gibi tarım ve sulama alanlarında da yatırımlardan mahrum bırakıldığını belirten Tutdere, şu açıklamada bulundu:

İktidar Adıyaman’ın sulama ve tarım alanlarında çağ atlayan bir il olduğu hikayesini anlatsa da gerçekler ortadadır. Adıyaman’ın toprakları suya hasret kalmış ve suyla buluşacağı günü beklemektedir. Bir an önce sulama projelerini hayata geçirin ve Adıyaman’ın bereketli topraklarını suyla buluşturun.”

‘Çiftçi elektrik desteğinden mahrum kaldı’

 Avukat Tutdere, Adıyamanlı çiftçilerin kendi imkânlarıyla tarım arazilerini suladığını ve tarımsal sulama elektrik desteğinden de faydalanamadıkları için yüksek tutarlı elektrik faturalarıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Açıklamada şu sıkıntılara değinildi:

İktidar hem Adıyaman’daki tarımsal sulama projelerini bir türlü hayata geçiremedi hem de Adıyamanlı hemşerilerimizi tarımsal sulamadaki desteklerden mahrum bıraktı. Çiftçilerimiz tarımsal sulamada kullanılan elektrik desteğinden faydalanamadıkları için fahiş fiyatlı elektrik faturalarıyla karşı karşıya kalıyorlar. Artan girdi maliyetlerinden dolayı zor günler geçiren çiftçilerimizin sırtına bir de yüksek gelen elektrik faturaları yükleniyor. Adıyamanlı çiftçilerin tarımsal sulamada kullanılan elektrik desteğinden yararlandırılması için iktidara yaptığımız onca çağrıya karşın iktidar konuya gereken hassasiyeti göstermedi. İktidar, hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da Adıyaman’ın, Adıyamanlının sesini duymadı.”

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.