ManşetDoğa MücadelesiYerel

Adana’daki yangın söndürülemiyor: 200 hektara yayıldı, altı köy boşaltıldı

0
Fotoğraf: Muzaffer Çağlıyaner /AA

Adana Kozan‘ın Kuyubeli köyündeki ormanlık alanda, dün (23 Ağustos) öğle saatlerinde üç farklı noktada henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede çevreye yayılarak 200 hektardan fazla alanı etkisi altına aldı

Yangının yerleşim birimlerine sıçraması üzerine köylüler son anda evden aldıkları eşyalarla birlikte evlerini terk etmeye başladı. Adana Valisi Süleyman Elban altı köydeki 800 hanenin boşaltıldığını açıkladı.

Havadan müdahale yeniden başladı

AA’nın aktardığına göre havanın kararması nedeniyle ara verilen havadan müdahale sabahın erken saatlerinde tekrar başladı. Bölgede sorti yapan 2 yangın söndürme uçağı ve 6 yangın söndürme helikopteri, alevlerin ilerlemesini durdurmaya çalışıyor.

Adana ve çevre illerden gelen 90’dan fazla arazöz ve ekip ise karadan yangının büyümesini önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gürçam: Kundaklama olabilir

Bölgede inceleme yapan Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, yangında kundaklama şüphesi olduğunu, konuyla ilgili büyük çaplı araştırma yapıldığını belirtti. Gürçam şunları söyledi:

Şu an bölgede yaylalık olarak kullanılan 55 ev olduğu tespiti yapıldı. Yanan çok sayıda hanemiz var. Şu an yaralı vatandaşımızın olmayışı üzüntümüzü bir nebze olsun hafifletiyor. Bölgenin tüm orman ekipleri havadan ve karadan yangına müdahale ediyor.

Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu yangın kasıtlı çıkarılmış ise ki şüphelerimiz o yönde. Bunu yapan kişi veya kişiler vatan hainidir. Her kim olursa olsun en sonunda yakalanıp adalet önünde hesap verecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar.

‘Çamlıca mahallesi haritadan silindi’

Çamlıca Mahallesi muhtarı Saadettin Civan ise mahallenin yangın yüzünden neredeyse haritadan silindiğini belirterek, kendi evinin yandığını da sözlerine ekledi.

Ayrıca bölgede son 1 ay içinde çok sayıda yangının çıktığı ve bu durumla bağlantılı olduğu düşünülen 4 kişinin gözaltına alındığı ancak işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kriz masası oluşturuldu

Öte yandan evlerini terk eden vatandaşlar, yol kenarlarında aileleriyle birlikte yangının söndürülmesini bekliyor.

Kozan ilçesi Kaymakamlığı yangından mağdur olan aileler için kriz masası oluşturdu. Oluşturulan kriz masasında, yangında mağdur olan ailelerin 0322 515 29 30 numaralı telefonla kaymakamlığa ulaşıp yardım isteyebilecekleri belirtildi.

Çelik: Boşaltılan bölgelerden uzak durun

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Adana’nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alınıp ve söndürülmesi için tüm imkanların seferber edildiğini duyurdu. Çelik, yaptığı paylaşımda, “Adana’mızı, Kozan’ımızı Allah korusun. Kozan’da çıkan orman yangınının kontrol altına alınması ve söndürülmesi için tüm imkanlar seferber edildi. Bölgedeki yerleşim yerleri boşaltıldı. Boşalan yerlerden vatandaşlarımız uzak durmalı. Resmi makamların açıklamalarına göre davranmak çok önemli. Onun dışındaki söylentilere itibar edilmemelidir” dedi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.