Türkiye

Adana’da kayıp 1 işçinin daha cesedine ulaşıldı

0

Adana Kozan’daki Gökdere Köprü barajında tünel kapağının patlaması sonucu akıntıya kapılıp kaybolan işçilerden 1’inin cesedine daha ulaşıldı.

Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli’nin kapağının patlamasının ardından sürdürülen arama çalışmalarının 8. gününde kayıp işçilerin bulunduğu tahmin edilen bölümdeki suyun önemli kısmı pompalarla boşaltıldı.

Barajın önündeki nehir yatağında oluşan toprak yığınında iş makinelerinin yardımıyla aramalar sürerken, enerji üretimi yapılan tribünden suyun çıktığı bölümde oluşturulan toprak setin içerisindeki suyun ise önemli kısmı pompalarla boşaltıldı.

Ekipler, suyun boşaltılmasıyla sığlaşan alanda, su üzerindeki ağaç parçalarını ve çeşitli atıkları temizleyerek, arama çalışması yapıyor.

Suyun tamamen boşaltılmasıyla, tribüne kadar ilerlenerek, buraya da bakılacağı öğrenildi.

Bu arada, barajın üzerinde kurulu olduğu Göksu Nehri’nin debisinde artış görüldüğü, bunun yağmur ve eriyen kar sularından kaynaklandığı öğrenildi.

Debinin artmasının, nehir boyunca arama çalışmalarını yürüten ekiplerin çalışmasını
zorlaştırdığı belirtildi.

Kayıp işçilerin aileleri ise sabah erken saatlerden itibaren baraja gelerek, çalışmaları endişeli bir şekilde izliyor. Jandarma ekipleri bölgeye giriş çıkışları kontrol altında tutuyor.

24 Şubat’ta Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli’nin kapağının patlaması sonucu 2 işçi yaralanmış, 10 işçi de suya kapılarak kaybolmuştu.

Kazanın ardından Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci ve Erkan Yiğen’in cesetlerine
ulaşılmıştı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.