Adana’da Hrant Dink’i anma yürüyüşü

Adana’da “Hrant’ı anma ve Bu Dava Böyle Bitmeyecek Yürüyüşü”, geniş bir katılımla gerçekleşti. Eyleme damgasını vuran yürüyüş grubuna yapılan polis müdahalesi oldu. Grubun afişini yırtan polis korteje sık sık müdahale etti.

Adana’da soğuk havaya rağmen yaklaşık 600 kişi “Hrant için, Adalet için” 5 Ocak Meydanı’nda toplandı. Yürüyüş korteji oluşturulmadan grup sık sık slogan attı. Kısa zaman sonra başlayan yürüyüş sırasında Hrant’ı anmaya gelen katılımcıların ellerindeki mumlar dikkat çekiciydi. Ellerinde pankart, döviz ve mum taşıyarak yürüyen kalabalık Çakmak Caddesi’nin girişinde polis tarafından durduruldu. Güvenlik güçlerinin yürüyüşü engelleme çabaları katılımcıların direnişine neden oldu. Yürüyüşe devam eden ısrarcı kalabalık polis aleyhine sloganlar attı. Güvenlik güçlerinin korteji çembere alma, bölme girişimi sonuçsuz kaldı. Tansiyonu yükselen grup polis çemberinden sıyrılıp bir arada slogan atarak yürümeye devam etti. Bu izdihama sebep olan güvenlik güçleri kortejin önünde taşınan pankartın yırtılmasına neden oldu. Yırtılan pankart ve dövizleri bırakmadan İnönü Parkı’na yürüyen kalabalık grup, İnönü Parkı’nda basın açıklaması için bir araya geldi.

İnönü Parkı’nda da sloganlara devam eden kalabalık, basın açıklamasını ellerindeki mumları yakarak beklemeye başladı. Yoğun katılımdan ötürü Hrant’ı anmaya gelen kalabalık parkın dışına ve yeşil alanlara taştı. Basın açıklaması okunurken Hrant’a ve bu davaya destek veren insanlar ellerindeki yırtık dövizleri bir araya getirerek basın mensuplarının karşısındaki yerlerini aldı. Grup, basın açıklamasını sloganlarla böldü ve sıklıkla “Hepimiz Hrant’ız, Hepimiz Ermeni’yiz,” sloganını dakikalarca tekrarladı. Basın açıklamasında, beş yıldır Hrant’ın gerçek katillerinin ortaya çıkarılmamasına ve iki gün önce yargının vermiş olduğu “örgüt bağlantısı yok,” kararına tepkiler dile getirildi. Davanın takipçisi olduklarını belirten ve “5 yıl değil 95 yıl da geçse bu dava biz istemeden bitmeyecek,” diyen sözcüye kalabalık grup sloganlarla destek verdi.

Basın açıklaması bittikten sonra kalabalık grup alkışlarla protestolarını dile getirdi. Grup eylemin bitmesinden sonra dakikalarca İnönü Parkı’nda bekledi. Yavaş yavaş azalan grup daha sonra sessizce dağıldı.

(ekolektif.org)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

CHP’li Yavuzyılmaz: Sinop’ta dev maden ihalesinin adresi Cengiz Holding

Sinop'taki 3.5 milyarlık maden ihalesinin şartnamesinde firmanın bakır zenginleştirme tesisleri olması şartı var. Bu tesis, sadece Cengiz Holding'te bulunuyor.

108 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgileri çalındı, BTK Google’dan yardım istedi

Verileri korumakla yükümlü olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verileri koruyamadığını kabul ederek Google’dan yardım istedi.

EN ÇOK OKUNANLAR