ManşetTürkiye

Adalet Yürüyüşü’nün ilk gün etabı tamamlandı

0

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP’nin Ankara’dan başlattığı ve 23 gün sürecek olan Adalet Yürüyüşü’nün ilk etabı tamamlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) çağrısı ile başlayan Adalet Yürüyüşü’nün ilk günü tamamlandı.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun dün (14 Haziran) MİT TIR’ları haberi davasında “casusluk” suçlamasıyla 25 yıl hapse çarptırılıp tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Güven Park’tan başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün birinci günü sona erdi.

Yürüyüşün birinci etabının sona erdiğini açıklayan Kılıçdaroğlu “Yorgun değiliz, kararlıyız. Endişeli değiliz, umarım hedefe ulaşırız. Az önce bir gazeteci arkadaşımızın serbest bırakıldığına ilişkin haber geldi. Bu bizi mutlu etti, inşallah İstanbul’a vardığımızda gönül ister ki hapiste hiç bir gazeteci kalmasın” diye konuştu.

İlk günün son durağı olan 75. Yıl Hipodromu’na bir kaç kilometre kala bir grubun otomobillerini yola çekerek, “Burası Etimesgut buradan geçip yürüyemezsiniz” şeklinde bağırarak yürüyüşü engellemye çalışmasına ilişkin Kılıçdaroğlu “Tahriklere kapılmadık, kapılmayacağız. Biz haklıyız. Adalet için yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Yürüyüş güzergahı

23 gün sürecek yürüyüş boyunca her gün 20 km yol yürünecek, yürüyüşe katılan milletvekilleri çadır ve karavanlarda kalacak. Yemek ihtiyacı da kumanyanın yanı sıra akşamları sıcak yemek şeklinde belediyelerin desteğiyle karşılanacak.

Yürüyüş güzergahı taslağına göre 6’ncı gün Bolu-Ankara il sınırına ulaşılacak. 11’inci gün Bolu-Düzce Yolu üzerinden devam edecek yürüyüş 16’ncı günden sonra Sakarya nehri, Yeni Eşme, Kocaeli, Körfez, Dilovası, Çayırova, Samandıra-Kartal ile devam edecek. Yürüyüş 23’üncü günde Maltepe Cezaevi önünde tamamlanacak.

CHP’nin hedefi 23. gün İstanbul’a 1 milyonun üzerinde kişiyle girmek.

 

(Bianet, Gazete Duvar)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.