ManşetTürkiye

Adalet Yürüyüşü 5. gününde sürüyor; dün kalp krizi geçiren CHP üyesi, vefat etti

0

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası başlatılan “adalet yürüyüşü” bugün beşinci gününe girdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ 5. gününde de devam ediyor. Dün sağanak yağmur altında devam eden yürüyüş, yeni güne de kapalı ve serin havayla başladı.

Dün yürüyüş sırasında kalp krizi geçiren 79 yaşındaki Hasan Tatlı’nın hayatını kaybettiği öğrenildi. Yarın düzenlenecek cenaze törenine CHP grup başkanvekilleri ve kimi milletvekillerinin de katılacağı bildirildi. Kılıçdaroğlu, “Adalet yolundaki ilk kaybımız. İnşallah, bundan sonra buna benzer bir olayla karşılaşmayız” dedi; Tatlı’nın ailesine baş sağlığı diledi.

Yürüyüşe Türkiye’nin dört bir yanından katılımlar sürdü. Korteje katılmak isteyen vatandaşlar için çeşitli illerden otobüsler kaldırıldı.

“İnatla adalet için yürüyeceğim”

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “herkes için adalet istediklerini” vurgulayarak “Kimseye zarar vermiyor kötü söz söylemiyoruz. Bize saldıranlar, eleştirenler olabilir. Bizi kızdırmak isteyenler olabilir. Canları sağ olsun” dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

“Ben inatla adalet için yürüyeceğim. 80 milyon için. Dün yağmur altında yürürken, yoldan gelip geçen kamyonlar, minibüsler araçlar belki şöyle düşünmüşlerdir; ‘Bu yağmurun altında bu insanlar neden yürüyor’ diye. İnsan varsa bir yerde adalet olmak zorundadır. Adalet için yürüyoruz.”

(T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.