DünyaManşet

ABD’li tv yorumcusundan nefret söylemi: Greta Thunberg ‘Nazi kızları’ gibi…

0

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’i Nazi propagandası afişlerinde kullanılan kızlara benzeten ve Nazilerin de ‘solcu’ olduğunu söyleyen ABD’li yorumcu büyük tepki topladı.

Hindistan doğumlu ABD’li muhafazakâr yorumcu ve yazar Dinesh D’Souza, makyajsız yüzü ve örgülü saçlarıyla Greta Thunberg’in, 1930’larda Joseph Goebbels tarafından kullanılan propaganda afişlerindeki kızları andırdığını söyledi. O döneme ait Nazi bayraklı bir propaganda afişiyle Greta’nın fotoğrafını yan yana koyan D’Souza, “Çocuklar –bilhassa örgüleri ve kırmızı yanaklarıyla beyaz İskandinav kızları- sıklıkla Nazi propagandasında kullanıldı. Goebbels’in eski yöntemi’ Bugünün ilerici solu bu oyunu hâlâ 1930’ların solundan öğreniyor gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Tepki yağdı: Kendinden utanmalısın

Twitter kullanıcıları bu karenin ‘nefret dolu, utanç verici, rahatsız edici, saldırgan’ olduğunu söyleyerek D’Souza’ya tepki gösterdi. Bir kişi, “Bu gördüğüm en saldırgan tweet. Kendinden utanmalısın” diye yazdı. Pek çok kullanıcı ise yorumcuya tarih dersi vererek, Nazilerin solcu olmadığını solun bizzat Naziler tarafından düşman olarak görüldüğünü hatırlattı. Bir kullanıcı, “Sen de gömlek giyiyorsun ve siyah saçların var. Hitler de öyle. O zaman sen de Hitler’sin” diyerek D’Souza’nın mantığına tepki gösterdi.

Dinesh D’Souza, 2012 seçimlerinde Cumhuriyetçi senato adayı Wendy Long‘un seçim kampanyasına kukla bağışçılar üzerinden destek vermekten suçlu bulunmuş daha sonra Başkan Donald Trump tarafından affedilmişti. 2014’de federal kampanya finansman yasalarını ihlal ettiğini kabul eden 57 yaşındaki D’Souza, adli rehabilitasyon merkezinde sekiz ay nezaret altında tutulmak dahil beş yıl şartlı tahliye ve 30 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.