AB’den Ermenistan’a, “Nükleer santralin faaliyetlerini durdurun”

Avrupa Birliği, Ermenistan’daki nükleer santralin faaliyetlerinin durdurulması ve erken kapatılması için ısrar ediyor.

19.ermenistan-nukleer

AB Ermenistan temsilci yardımcısı Traian Hristea, “AB -Ermenistan Doğu Ortaklığının uygulanması” sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda yaptı açıklamada Ermenistan’daki nükleer santralin modern uluslararası nükleer güvenlik standartlara uymadığını ve en kısa sürede faaliyetinin durdurulması gerektiğini söyledi.

Hristea açıklamasında “Yeni nükleer istasyon geçerli uluslararası güvenlik standartlarına uygun olacak. Ama Ermeni hükümeti 2016 yılına kadar bu nükleer santralin çalışmaya devam edeceğini duyurdu. Bu gerçeği göz önüne alarak AB işbirliği çerçevesinde 2015 yılında bu santral test edilecek” ifadelerini kullandı.

Daha önce Ermenistan ve Rusya bu nükleer tesisin çalışmasını uzatmak için bir anlaşma imzalamışlardı. Anlaşmaya göre Rusya 270 Milyon dolar kredi ve istasyonda planlanan faaliyetlerin uygulanması için 30 milyon dolarlık bir hibe verecek.

(Dünya Bülteni)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

[İklim Masası] COP29 kararları zayıf: “Jeopolitik gelişmeler iklim eylemini yavaşlatıyor”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde (tam adıyla 29....

EN ÇOK OKUNANLAR