DünyaFoto GaleriManşet

ABD’den Sandy Kasırgası geçti

0

Bilinen tarihin en kuvvetli kasırgalarından Sandy, Haiti’yi yakıp yıkmasının hemen ardından ABD üzerinden  de taş üstünde taş bırakmadan geçti. Sandy Kasırgası, Haiti’de 68, ABD’de şimdiye kadar bildirilen 12 kişi ile birlikte 80 insanın da hayatına mal oldu. Uzmanlar, Sandy Kasırgası’nın temel nedeninin Küresel İklim Değişikliği olmadığını ancak  okyanus yüzeyinde artan ısının kasırganın şiddetini katbekat arttırdığını ve önümüzdeki yıllarda Sandy’den çok daha kuvvetli kasırgalara hazırlıklı olmamız gerektiğini belirtiyorlar.

The Atlantic.com, Sandy Kasırgası’nın ABD’de bıraktığı izleri bir foto galeri ile paylaştı. Uzmanların uyarısını akılda tutarak fotoğraflara göz atmakta fayda var. Şu anda gördüklerimizin bundan sonra yaşayacaklarımız yanında esamesi bile okunmaz

Aşağı Manhattan’ın cepheden bir fotoğrafı. New York, Sandy Kasırgası nedeni ile elektrik kesintileri ile karanlığa boğulmadan hemen önce 29 Ekim akşamı çekilmiş. Görevliler harıl harıl elektrik şebekelerini kasırga gelmeden önce iyileştirme çalışmalarına başlamış. (Foto: Keith Bedford)

New York şehrinin kalbinin attığı Brooklyn. Manhattan Köprüsünün aşağısı sel sularına kapılmış. Pazartesi günü ABD’de etkisini göstermeye başlayan Sandy, şehirde finansal merkezler ile okulların kapanmasına , şehir içi ulaşımın durmasına neden oldu. Yetkililer sahil şeridinde ikamet edenlere evlerini bir an önce terketme çağrısında bulundu. (Foto: Bebeto Matthews)

Okyanus suları Sıfır Noktası’nda (Zero Point) bulunan çukura dökülüyor. 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından İkiz Kuleler’in bulunduğu alan Sıfır Noktası (Zero Point) olarak adlandırılıyor. (Foto: John Minchillo)

New Jersey, PATH metro istasyonunun kamerası metroyu basan sel sularını izliyor. New York metrosu 29 Ekim Pazartesi günü yerel saatle 09:30 itibarı ile sele teslim oldu. Sel suları çekilse bile tuzlu suyun çalışamaz hale getirdiği elektrik sistemi nedeniyle New Yorklular (New Yorker) daha daha haftalarca metrodan mahrum kalacak. (Foto: New York ve New Jersey metro idaresi)

29 Ekim akşamından bir görüntü. New York, 14. caddece bir araç sel suları ile birlikte sürükleniyor. Sandy, New Yorkta yaşayan yaklaşık 1,1 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı. New York’un Manhattan’da bulunan ana elektrik şebekesi Sandy Kasırgası nedeni ile çalışamaz hale geldi. Manhattan adası üç yerinden sel suları ile kaplandı. Bölgede yaşayan 250bin kişi elektriksiz kaldı, raylı ulaşım sel nedeni ile iptal oldu, metro sele teslim oldu (Foto: John Minchillo)

Karanlığa hapsolmuş bir Manhattan görüntüsü. Her zaman ışıl ışıl, reklam panoları ile rengarenk aydınlanmış caddelerde yolunu bulmak için el fenerine ihtiyaç duyan insanlar geziniyor. (Foto: Allison Joyce)

New York’un finansal merkezi Wall Street sel sularına teslim. “Occupy Wall Street” (Wall Street’i İşgal Et) aktvistlerinin kastettikleri bu olmasa gerek. (Foto: Andrew Burton)

New York, East Quogue marinası. Görüntü 30 Haziran’dan. Sandy kasırgası sonrası marinada demirli tekneler birbirinin üstüne çıkmış durumda.(Foto: Lucas Jackson)

Wall Street’te bir araba park alanı. Sandy Kasırgası New York’un finans merkezini tamamen teslim almış. (Foto: Andrew Burton)

New York, Queens’in Breezy mevkinden Sandy Kasırgası sonrası görünüm. Yangın 80 ila 100 arasında evi oturulamaz hale getirdi. 190 kadar itfaiyeci yangın alarmları sürekli çalar halde oradan oraya koşturdular gün boyu. Yine de şehrin pek çok noktasında halen devam eden yangınlar var (Foto: Frank Franklin)

(Yeşil Gazete, TheAtlantic.com)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.