ABD’de Reza Zarrab’ın tanık olduğu davada ilk kez Erdoğan’ın ismi de geçti

ABD’de devam eden İran’a yönelik yaptırımların yasa dışı yollarla delinmesi davasını yakından takip eden New York Times muhabiri Benjamin Weiser, iş adamı Reza Zarrab’ın ifadesinde planda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da izni olduğunu söylediğini belirtiyor.

“Manhattan’daki davada Türkiye ve İran vatandaşı iş adamının verdiği ifadeye göre, Recep Tayyip Erdoğan şahsi olarak iki Türk bankasına ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını ihlal eden planda yer almaları izni verdi.

“Duruşmaya tanık kürsüsünden katılan iş adamı Reza Zarrab Perşembe günkü ifadesinde, 2012’de dönemin başbakanı Erdoğan ve dönemin hazineden sorumlu bakanının (Ali Babacan) bankalara İran ile altın ticaretinin başlatılması talimatını verdiğini söyledi.”

“Erdoğan’ın ismi ilk kez geçti”
New York Times, Zarrab’ın bu ifadesi ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin davada ilk kez geçtiğine dikkat çekiyor.

Haberde planın ilk kez 2013’te Türk polisi tarafından ortaya çıkarıldığı ve Erdoğan hükümetinin soruşturmayı sonlandırdığı belirtiliyor.

 

(BBC Türkçe)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR