DünyaManşet

ABD’de ‘oy sayımı’ protestolarında çok sayıda gözaltı

0

Amerika Birleşik Devletleri‘nde (ABD) 3 Kasım’da yapılan 59. başkanlık seçimlerinde yaşanan belirsizlik ve posta yolu ile kullanılan oylar konusunda yaşanan tartışmalar bir çok eyalette protesto edildi. Protestocular, New York, Philadelphia, Chicago ve Los Angeles başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında ikinci gece de sokaklara döküldü.

Euronews‘den Burak Ortahamamcılar‘ın aktardığına göre, Demokrat başkan adayı Joe Biden‘in seçimi kazandığı New York’un iki ayrı bölgesinde sokağa çıkan Demokrat seçmenler, Manhattan 5. Cadde’deki Trump Tower binası yakınında bir basın açıklaması yaptıktan sonra yürüyüşe geçti.

Union meydanı yakınında yolu kapatan protestocular polisin müdahalesiyle karşılaştı, bir çok protestocu polis tarafından tutuklandı.

Washington’da dört gözaltı

Maryland eyaleti Baltimore şehrinde30 kişilik bir grup, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın erken zafer seçimi ilan etmesini barışçıl bir şekilde protesto ederken, başkent Washington DC‘de polis, gösteri kurallarına uymamak, saldırı ve şiddete teşvik etmek suçlarından dört kişinin gözaltına alındığı açıkladı.

Michigan’da oy sayım merkezine baskın

Cumhuriyetçi Partinin oyların tekrar sayılmasını istediği Michigan’ın Detroit kentinde ise, bir grup Cumhuriyetçi seçmen kendilerini oy sayım merkezine almayan yetkililerle münakaşa yaşadı. ”İçeri girelim”, ”Sayımı durdurun” diye slogan atan grup polis tarafından zor kullanılarak dağıtıldı.

Philadelphia, Detroit ve Chicago gibi şehirlerde ise göstericiler, ”Tüm oyları say” sloganları ile barışçıl yürüyüşler düzenledi. 

Los Angeles şehrinde dün düzenlenen gösterilerde tutuklamalar yaşanırken, bugün polisin erken önlem alması sonucu daha sakin bir protesto yürüyüşü yaşandı.

George Floyd’un polis tarafından öldürüldüğü Minneapolis şehrinde ise I-94 isimli otoyolu kapatan göstericiler tutuklandı.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.