KadınManşet

ABD’de Kadın Sağlığı Kurulu toplantısı fotoğrafında tek kadın dahi yer almadı!

0

ABD Başkanı Donald Trump’ın yardımcısı Mike Pence’in Beyaz Ev’de (White House) Cumhuriyetçi Parti üyeleri ile gerçekleşen toplantıya dair sosyal medyada paylaştığı fotoğraf tepki çekti.

Tepkinin nedeni ise Pence’in  “Başkanla birlikte Özgürlük Yönetim Kurulu ile görüşmekten memnunuz. #YasayıGeçirin” mesajıyla paylaştığı fotoğrafın içinde hiç kadın olmaması.

İşin daha ilginci Pence’in sadece erkeklerden müteşekkil bir grup ile yaptığı toplantıda doğum izni gibi konuları da içeren sağlık sigortası reformu görüşülüyordu.

Ocak ayında da Başkan Donald Trump etrafı erkeklerle çevrili bir halde imzaladığı kürtaj yasasını objektiflere göstererek poz vermiş ve büyük öfke yaratmıştı.

Demokrat Parti Senatörü Pat Murray, tweete ilk tepki gösterenlerdendi. Murray, paylaşılan fotoğrafı ironik bulmuştu.

Patty Murray: “Cumhuriyetçi Parti’nin kadın sağlığı kuruluna ender bir bakış”

Ancak fotoğraf sadece kadınları rahatsız etmedi. Demokrat Kongre üyesi Jim McGovern olayı ‘rezalet’ olarak niteledi.

Jim McGovern: “Rezalet: @Mike_Pence ve @HouseHGOP doğum izni gibi konuları görüşüyor ve odada tek bir kadın yok. #Trumpcare”

Trump’ın sosyal medya danışmanı Dan Scavino ise gelen eleştirilere yanıt verdi ve hem Başkan Trump’ın hem de yardımcısı Pence’in ‘kadın dostu’ fotoğraflarını paylaştı.

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçilerin 5’te 1’inden azı kadın. Ancak cinsiyet eşitliği sadece Cumhuriyetçilerin sorunu da değil.

ABD Kongresi hâlâ erkek egemen. Seçilmiş siyasiler arasındaki kadın oranı % 20. Yani ABD bu alanda Bangladeş ile aynı klasmanda. Örneğin İsveçte aynı oran yüzde 44 seviyesinde.

Suudi Arabistan’da Kadınlar Konseyi kadınsız tanıtıldı

Sadece erkeklerin boy gösterdiği fotoğraflar yalnızca ABD’den gelmiyor.

Suudi Arabistan El Kasım Kadın Konseyi üyeleri

Geçen hafta Suudi Arabistan’ın El Kasım bölgesinde kurulan Kadın Konseyi’nin toplantısından bir fotoğraf sosyal medyada sıkça paylaşılmıştı. Kadın Konseyi’nin yönetimindeki 13 kişi de erkekti.

 

(BBC Türkçe)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.