DünyaManşet

ABD’de Demokratların adayı Bernie Sanders başkanlık yarışından çekildi

0

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 3 Kasım 2020’de yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından Bernie Sanders başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı.

Kampanyasını sosyal demokrat bir çizgide yürüten Sanders, “Kampanya için mücadele biterken, adaletle mücadele devam eder” dedi.

Demokratların adayı Joe Biden oldu

Daha önce partinin adayını belirlemek için 14 eyalette yapılan “Süper Salı” ismi verilen seçimin ardından Mike Bloomberg, rakibi Bernie Sanders’ı yenen Joe Biden’ı destekleyeceğini belirterek adaylıktan çekilmişti.

Böylece Demokratların tek aday adayı olarak Joe Biden kaldı. Başkanlık seçiminde Başkan Donald Trump’ın karşısında yarışacak isim, resmi olarak 17 Ağustos haftasında Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee kentinde açıklanacak.

Cumhuriyetçi Parti’nin mevcut Başkan Donald Trump’ı resmi olarak aday göstereceği kongre ise 24-27 Ağustos’ta Kuzey Carolina’nın Charlotte kentinde yapılacak. 20 Ocak 2021’de Beyaz Saray’da başkanlık koltuğuna oturacak ise 3 Kasım 3030’de yapılacak seçimin ardından belirlenecek.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.