DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

ABD’de Covid-19 vaka sayısı 2 milyonu geçti, Güney Amerika’da can kaybı artıyor

0

Amerika Birleşik Devletleri’nde Covid-19’a yakalanan kişi sayısının  2 milyon 66 bini geçtiği açıklandı. Salgının başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı ise 115 bin 137’ye ulaştı. 

VOA‘nın aktardığına göre, ülkede son günlerde vaka sayılarının yeniden yükselişe geçtiği gözleniyor. Uzmanlar, bunu, polisin siyahlara karşı ırkçı davranışlarını protesto eden kalabalık grupların biraraya gelmiş olmasına bağlıyor. Yaklaşık iki haftadır devam eden gösteriler nedeniyle önümüzdeki günlerde vaka sayılarında daha da yüksek artışlar görülmesinin beklendiği ifade ediliyor.

Amerika’da ilk vaka Ocak ayında görülmüş, 1 milyon vakaya da 28 Nisan tarihinde ulaşılmıştı.  Dünya Sağlık Örgütü, normalleşme için yeni vaka oranının en az 14 gün boyunca yüzde 5’in altında kalması tavsiyesinde bulunuyor. Ancak Başkan Donald Trump’ın da destek vermesiyle pek çok eyalette normalleşme başlamış durumda. 

Kıtada 70 bin kişi öldü, Brezilya’da 772 bin vaka 

ABD’nin ardından en çok vakanın görüldüğü ikinci ülke olan Brezilya’da ise vaka sayısı 772.416’ya çıktı. Brezilya Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkede Covid-19 kaynaklı ölümlerin sayısı son 24 saatte 1274 artarak 39 bin 680’e yükseldi.

Reuters, Güney Amerika’da Covid-19’a bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısının toplamda 70 bini geçtiğini duyurdu.

Resmi verilere göre Güney Amerika’da toplam 1.45 milyon enfekte kişi var. Özellikle Peru, Şili ve Kolombiya’da da artışın dikkat çekici olduğu belirtiliyor. 

Meksika’da bir günde 708 ölüm, 5 bine yakın vaka

Kuzey Amerika’nın en büyük ikinci ülkesi Meksika’da günlük vaka sayısı tavan yaptı. Meksika Sağlık Bakanlığı son 24 saat içerisinde 708 insanın öldüğünü açıklarken 4.883 kişide de koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. 

Ülke tarihindeki en yüksek vaka oranı olarak kayıtlara geçen bu gelişme ile birlikte Meksika’daki toplam enfeksiyonlu kişi sayısı 129.184’e çıkarken, toplam ölüm sayısı da 15.357’ye yükseldi. 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.