DünyaKadınManşet

ABD’de 140 müzisyenden kürtaj mektubu: Bedenine sahip değilsen özgür değilsin

0

Aralarında ABD’li şarkıcılar Ariana Grande, Miley Cyrus, Demi Lovato Lady Gaga, John Legend, Billie Eilish’in de bulunduğu 140 müzisyen, ABD’de kürtaj hakkını savunanları destekleyen açık bir mektuba imza attı.

Bu yıl, 30’a yakın eyaletinde kürtaja sınırlama veya yasak getiren yasal düzenlemelerin onaylandığı ABD’deki duruma dikkat çekmek ve tepki göstermek isteyen ünlü isimlerin mektubunda, “Güvenli, yasal kürtaj hakkını elimizden almak özgürlüğümüzü elimizden almaktır” denildi. Mektubu, aralarında şarkıcılar Ariana Grande, Miley Cyrus, Demi Lovato Lady Gaga, John Legend, Billie Eilish’in de bulunduğu 140 müzisyen imzaladı.

‘Planned Parenthood’ (Planlı Ebeveynlik) adlı organizasyonun kampanyası kapsamında kaleme alınan sadece kadınların değil erkeklerin de imza attığı mektupta şu ifadelere yer verildi: “Müzik bize birey olarak kim olmak istediğimizi sağlama, kendi gerçeğimizi yaşamamızı oluşturma gücüne sahip olmamız için aracılık ediyor. Kendi bedeninin kontrolüne sahip olmayan hiç kimse özgür değildir.”

Kürtaj ABD’de yasal ancak 2019’un başından beri çok sayıda eyalette kısıtlayıcı yeni yasal düzenlemelere onay verildi. Alabama’da, ensest ve tecavüz dışında kürtajı yasaklayan bir tasarı onaylanırken, Georgia’da kürtaj yapmak için üst sınır altı haftaya indirildi.

Onaylanan yasa tasarılarının henüz yürürlüğe girmedi. Uzmanlar, çoğunun mahkeme engeline takılacağını savunuyor. Adı geçen eyaletlerde film, dizi çekimlerini iptal ederek kamuoyu baskısı oluşturmaya çalışan Hollywood’dan sonra müzik dünyasından gelen açık mektup da bu yönde bir adım olarak nitelendirildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.