DünyaManşet

Yeşiller Partisi’nin başkan adayı tutuklandı

0

ABD Yeşiller Partisi’nin 2012 seçimlerindeki başkan adayı Jill Stein geçtiğimiz Çarşamba günü bir banka protestosu sırasında tutuklandı.

ABD’deki emlak krizi sonucunda milyonlarca kişinin evini kaybetmesini protesto etmek üzere Federal Ulusal İpotek Birliği veya halk arasında bilinen ismiyle Fannie Mae bankasının Philadelphia ofisine giden Stein ve başkanlık yarışındaki ortağı Cheri Honkala, “özel mülke cüretkar izinsiz girme” suçundan göz altına alındı. Stein ve Honkala’yla birlikte üç diğer Yeşiller üyesi de göz altına alındı. Yaklaşık 50 kişilik bir grubun protestosuna sahne olan Fannie Mae ofisi önünde bir açıklama yapan Stein, küresel krizin başlangıcının üzerinden beş yıl geçmesine rağmen halkın sorunlarını gidermek için hala tatmin edici adımlar atılmadığını savundu. Stein krizin başlangıcından bu yana ABD’de milyonlarca kişinin evini kaybettiğine dikkat çekerek Amerikalı’ların neredeyse yarısının bugün yoksulluk sınırında yaşadığını ve sekiz milyon ailenin evlerinden çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Stein, “Artık oyunun sona erme zamanıdır. Kanunlar suçluları değil kurbanları korumak için yazılmalıdır” diyerek seçildikleri takdirde Yeşil Yeni Düzen getireceklerini vaat etti.

commondreams.org

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.