DünyaKoronavirüs SalgınıManşetUlaşım

ABD ve Yeni Zelanda’ya uçuşlarda negatif Covid-19 testi zorunluluğu

0
Fotoğraf: AA

Koronavirüs vakalarının her geçen gün daha fazla artması sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri ve Yeni Zelanda‘da yeni tedbirler getirilerek Covid-19 testi pozitif olanların ülkeye girmesi engellendi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield, 26 Ocak’tan itibaren ülkeye hava yoluyla giriş yapan herkesten son 72 saat içinde yapılmış “negatif” Covid-19 testi sonucu isteneceğini açıkladı.

‘Test tüm riskleri ortadan kaldırmaz’

AA’nın aktardığına göre konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Redfield, “Test tüm riskleri ortadan kaldırmaz, ancak bir süre evde kalmak, maske takmak ve sosyal mesafeyi korumak gibi önlemlerle desteklendiğinde, seyahatlerimiz daha güvenli ve sağlıklı hale gelebilir” dedi.

Ülkede test zorunluluğu 25 Aralık’tan itibaren uygulanmak üzere, mutasyonlu virüsün keşfedildiği Birleşik Krallık’a getirilmişti.

Yeni Zelanda’da istisnalar hariç test zorunluluğu

Yeni tip koronavirüse karşı aldığı sıkı tedbirlerle bilinen Yeni Zelanda ise Avustralya, Antarktika ve bazı pasifik ülkeleri hariç yurt dışından gelecek yolculardan Covid-19 testi pozitif çıkanları ülkeye almayacağını duyurdu.

Ülkeye seyahat edeceklerin uçağa binmeden en fazla 72 saat önce yaptırdıkları koronavirüs testini yetkililere sunması gerektiğini belirten  Covid-19 ile Mücadele Bakanı Chris Hipkins, bu kuralın ilk olarak 15 Ocak Cuma, ABD ve Birleşik Krallık’tan gelenlere, daha sonra da diğer ülkelerden geleceklere uygulanacağını bildirdi.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.