DünyaManşet

ABD ve Rusya’da olağandışı hareketlilik merak uyandırdı

0

ABD Başkan Yardımcısı Pence’in acil koduyla Washington’a çağrılması, Rusya Devlet Başkanı Putin’in de eş zamanlı olarak programını iptal edip Savunma Bakanı Şoygu ile görüşeceğinin açıklanması merak konusu oldu. Bu iki olay arasında bir bağ olup olmadığı sorgulanıyor. 

ABD ve Rusya’nın en üst kademelerinde yaşanan hareketlilik merak uyandırdı. Önce ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in New Hampshire’da programını iptal ederek acilen başkent Washington’a çağrıldığı açıklandı. Hemen ardından da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugünkü programını iptal edip Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşeceği haberi geldi.

Putin ile Şoygu’nun, bugün nükleer yakıtla çalışan bir Rus denizaltısında yangın çıkmasını ve 14 denizcinin yaşamını yitirmesini ele alacağı belirtildi. Sosyal medyada ise Avrupa Birliği’nin de bir güvenlik toplantısı yapacağı yönünde teyit edilmeyen iddialar var. Bununla birlikte, Twitter’da dolaşan ‘Avrupa Komisyonu Güvenlik Konseyi toplanacak’ iddiası doğru değil; zira Avrupa Birliği’nin bir ‘Güvenlik Konseyi’ yok.

Norveç: Radyasyon sızıntısı yok 

Tüm bu hareketlilik gözleri kaza yaşanan nükleer denizaltıya çevirirken, Barents Denizi’ndeki olayın ardından Norveç’ten ‘radyasyon sızıntısı yok’ açıklaması geldi. Norveçli yetkililer, “Kontrolleri yaptık ve bölgede fazla yüksek radyasyon seviyeleri ölçülmüyor” açıklaması yaptı. Norveç Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Ajansı, Rus yetkililerin kendilerine denizaltıda bir gaz patlaması yaşandığı bilgisi verdiğini de duyurdu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.