Hayvan HaklarıDoğa Mücadelesiİklim KriziManşet

ABD Ulusal Yaban Hayatı Sığınağı’nda da petrol arayacak

0

ABD, Kuzey Kutbu Ulusal Yaban Hayatı Sığınağı’(ANWR) petrol ve gaz sondajına açacağını duyurdu.

İçişleri Bakanı David Bernhardt tarafından bugün imzalanan belge ile ANWR’nin okyanus kıyı şeridini oluşturan 1,56 milyon dönümlük alanda petrol ve gaz aramak için sondaj yapılması kararı onaylandı.

‘Aptalca bir girişim’

AA’nın aktardığına göre Bakan Bernhardt gazetecilere verdiği demeçte, “Bu petrol ve gaz programı, binlerce yeni iş imkanı ve on milyarlarca dolar gelir kaynağı oluşturabilir” dedi.

Batı Öncelikleri Merkezi isimli düşünce kuruluşunun direktörü Jennifer Rokala ise Bakanlığın kararına şu ifadelerle gösterdi:

Bu plan sadece geyiklere, kutup ayılarına ve diğer vahşi hayata zarar vermekle kalmayacak, aynı zamanda hızla ilerleyen iklim değişikliği karşısında aptalca bir girişim olacak.

Tamamı 19,3 milyon dönümden oluşan sığınakta boz ayı, kutup ayısı, gri kurt, ren geyiği ve kutup tilkileri gibi hayvan türleri yaşıyor.

Sondajın bölgede karibu türü geyikleri avlayan ve ANWR topraklarını kutsal kabul eden yerli Gwich‘in halkı üzerinde oluşturacağı olumsuz etkiler konusunda da bir süredir endişeler dile getiriliyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.