DünyaManşetUncategorized

ABD, Assange’ın peşini bırakmıyor

0

WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’a ABD tarafından 17 yeni suçlama yöneltildi. ABD, İngiltere’den iadesini istediği Assange’ı son olarak ‘gizli kaynakları tehlikeye atmakla’ suçladı.

ABD Adalet Bakanlığı, Amerikalı diplomatların gizli yazışmalarını sızdıran WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange’a 17 yeni suçlama yöneltti. BBC’nin haberine göre, İngiltere’de tutuklu bulunan Assange’a yönelik yeni suçlamalar arasında Ortadoğu ve Çin’deki gizli kaynakların isimlerini edinmek ve yayımlamak da buluyor. WikiLeaks ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu suçlamaları “çılgınlık” diye niteledi.

Manning de tutuklu

Assange’a geçen ay da eski istihbarat analisti Chelsea Manning’le birlikte Savunma Bakanlığı ağına girmek için plan yapma suçlaması yöneltilmişti. Belgeleri sağlayan Manning 2013 yılında suçlu bulunarak 35 yıl ceza almış, eski ABD Başkanı Barack Obama tarafından cezasının indirilmesi üzerine serbest bırakılmıştı. Manning, Wikileaks’i soruşturan jüriye ifade vermeyi reddettiği için tekrar tutuklanmıştı.

Julian Assange, İngiltere’de kefalet şartlarını ihlal etmekten tutuklu bulunuyor. 47 yaşındaki Avustralya vatandaşı geçen ay Ekvador Büyükelçiliği’nden çıkartılarak cezaevine gönderilmişti. 2012’de İsveç’te kendisine yöneltilen cinsel taciz suçlamaları nedeniyle büyükelçiliğe sığınan Assange suçlamaları reddediyor.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.