DünyaManşet

AB ve Yunanistan toplantısından anlaşma çıktı

0

Yunanistan’ın borç krizinin çözümü amacıyla 19 ülkenin liderlerinin toplandığı Avro Bölgesi zirvesinde taraflar acil kurtarma paketi için anlaştı.

21

Belçika Başbakanı Charles Michel, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın da katıldığı Brüksel’deki Avro Bölgesi Zirvesi’nden Yunanistan’a yeni bir paket için anlaşma çıktığını duyurdu.

20

Michel, Twitter’daki resmi hesabından ‘anlaşma’ yazan tek kelimelik bir tweet paylaşırken, kısa süre sonra da AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, tarafların oybirliğiyle anlaşmaya vardığını açıkladı.

19

 

Bir radyo kanalına açıklama yapan Fransa Başbakanı, “Son bilgiler Yunanistan konusunda anlaşma olduğuna işaret ediyor, ancak “temkinli olalım” dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise, zirvenin ardından düzenlediği basın toplantısında, “Anlaşma yoğun çalışma istedi, zaman aldı ama sonuca vardık” ifadesini kullandı. Juncker, Yunan hükümetinin zirvede alınan kararları onaylayacağını düşündüğünü söyledi. Juncker, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkmayacağını söyledi.

(Radikal)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.