İklim KriziManşetSpor

AB ve UEFA’dan iklim değişikliğine karşı farkındalık kampanyası

0
Avrupa Birliği (AB) ile Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) iklim değişikliğiyle mücadele için iş birliği yaparak ortak kampanya başlattı.

UEFA’nın futbol ve sosyal sorumluluk programı Respect‘in bir parçası olan #EveryTrickCounts kampanyasının başlangıç vuruşu, bu haftaki erkekler Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi maçlarında Figo, Cascarino’s ve Buffon’un yer aldığı kampanya reklamı ile canlı olarak yapılacak.

‘Bu, gelecek nesillere bırakacağımız bir konu değil’

UEFA’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, kampanya ve iklim değişikliğiyle mücadele hakkındaki görüşlerine yer verilen eski yıldız futbolcu Figo, “Bu, gelecek nesillere bırakacağımız bir konu değil. Hemen bir araya gelmeli ve harekete geçmeliyiz” dedi.

İtalyan kaleci Buffon ise “İklimin korunması için her futbolsever küçük bir katkı yapsa bunun büyük bir etkisi olacak” ifadesini kullandı.

Avrupa Komisyonu’nun Avrupa Yeşil Mutabakatı‘ndan sorumlu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ise “Futbol, ​​kıtamızı ve gezegenimizi bir araya getiriyor. En sevdiğimiz maçın keyfini çıkarmaya devam etmek için, ekip olarak iklim değişikliğine karşı mücadeleyi kazanmamız gerekiyor. UEFA ve Avrupa Komisyonu’nun iklimimize yardımcı olmak için bu kampanyayı başlatmasından memnunum” dedi.

AB, 2019 sonunda açıkladığı Yeşil Mutabakat adı verilen taahhütler bütünüyle Avrupa’nın 2050 yılına kadar iklim dostu bir kıtaya dönüşmesini ve sera gazı emisyonlarının sıfırlanmasını hedefliyor. UEFA da AB’nin çevre dostu bir kıta oluşturma hedefi içinde yer alma taahhüdü çerçevesinde bu farkındalık kampanyasına katılıyor.

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.