İklim KriziManşet

AB, sivil toplumun 2030 emisyon hedeflerinin gözden geçirilmesi talebini reddetti

0
AB
Fotoğraf: Virginia Mayo / AP

Avrupa Komisyonu, iklim alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının (STK) 2030 ulusal emisyon hedeflerinin gözden geçirilmesi talebini “temelsiz” olduğu ve birliğin 2030 hedefini yeniden değerlendirme yetkisinin olmadığı gerekçesiyle reddetti.

Ağustos ayında Avrupa İklim Eylem Ağı (CAN) ve Küresel Yasal Eylem Ağı (GLAN), Avrupa Birliği (AB) yürütme organının yıllık emisyon ödeneklerinin hedef seviyesini gözden geçirmesi için resmi bir talepte bulunmuş ve bunların şu anda “küresel ısınmayı uzun vadeli sıcaklık hedefi olan 1.5C‘de tutmakla açıkça uyumsuz” olduğunu iddia etmişti.

Komisyon, 14 Aralık’ta STK’lara gönderdiği bir mektupta, böyle bir yeniden değerlendirmenin kendi yetkilerini aşacağını belirterek talebi “kabul edilemez” buldu.

kömür

‘AB emisyon azaltımlarını acilen hızlandırılmalı’

AB yürütme organı CAN Europe ve GLAN‘a verdiği yanıtta, “Etki Değerlendirmesi Komisyon tarafından kabul edilen bir eylem değil, Komisyon hizmetleri tarafından hazırlanan ve 2030 İklim Hedef Planına eklenen bir personel çalışma belgesi” dedi.

CAN Europe’un iklim yönetişimi ve insan hakları politikaları uzmanı Romain Didi Euronews‘e yaptığı açıklamada, AB’nin 2030 iklim hedefinin Paris Anlaşması‘nın uzun vadeli sıcaklık hedefiyle tamamen tutarlı olduğunu iddia etmeye devam ettiğini söyledi.

AB yönetimini bilimsel veriler ve önceki yasal taahhütlerle uyum sağlamak için emisyon kesintilerini hızlandırma görevini inkar etmekle suçlayan Didi şunları kaydetti:

AB emisyon azaltımlarını acilen hızlandırmalı ve 2035 yılına kadar en az brüt yüzde 65’lik bir kesinti gerçekleştirmeli

GLAN ve CAN Europe, AB Genel Mahkemesi‘ne başvurmak da dahil olmak üzere mevcut tüm seçenekleri değerlendirdiklerini söyledi.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.