DünyaManşet

AB ile yeni fasıl

0

5 Kasım 2013 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilen Hükümetlerarası Katılım Konferansının 10. toplantısında 22. Fasıl olan Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu faslı açıldı.

Konferansa AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AB Dönem Başkanı Litvanya’nın Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ve AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle katıldı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, gecikmiş bir olumlu adım olan söz konusu faslın açılmasının, Türkiye’ye çok önemli yansımaları olacağını ifade ederek, Türkiye-AB ilişkilerinde önemli bir miladın yaşandığını belirtti. Türkiye’nin üyeliğiyle AB’nin kıtasal bir barış projesinden küresel barış projesine dönüşeceğini vurgulayan Bağış, bölgesel politika faslının devamının gelmesi gerektiğini belirterek, özellikle yargı ve temel haklar ile adalet, özgürlük ve güvenlik fasıllarının önündeki siyasi engellerin kaldırılması çağrısında bulundu.

Bağış, tek çiçekle bahar gelmez atasözünü hatırlatarak bölgesel politika faslının devamının gelmesi gerektiğini ve özellikle yargı ve temel haklar ile adalet, özgürlük ve güvenlik fasıllarının önündeki siyasi engellerin kaldırılması çağrısında bulundu.

Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu faslının açılması Dışişleri Bakanlığı tarafından memnuniyetle karşılandı ve yaklaşık üç yıllık bir aradan sonra 22. faslın açılmasının müzakere sürecinin Türkiye’nin AB üyeliği yolundaki çalışmalarına kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

Yeşil Gazete

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.