İzmir’de Belgesel Film tartışmaları

Belgesel sinemacılarla bu alanda çalışan akademisyenleri buluşturacak olan İZDOC İzmir Belgesel Film Tartışmaları’nın ilki 28 Mart’ta, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. ‘Belgeselin Uzun Metrajla İmtihanı’ ve ‘Türkiye’de Belgesel Eğitimi’ başlıklarından oluşan oturumlarda, Türkiye’de belgesel sinemanın bugünkü durumu ve geleceği çeşitli boyutlarıyla ele alınacak. Toplantının ardından e-kitap halinde yayınlanacak tartışma metinleriyle de, bu alanda bir bellek oluşturulması hedefleniyor. Belgesel sinemaya ilgi duyan herkese açık olan etkinliğin katılımcıları Andreas Treske, Bülent Çaplı, Bülent Özkan, Gökçe Su Yoğurtçuoğlu, Necati Sönmez, Orhan Eskiköy, Şenbal Şenyurt Arınlı ve Tülay Akça’dan oluşurken düzenleme komitesinde Sevda Alankui, Nezih Erdoğan, Andreas Treske, Serkan Şavk ve Merve Ersoy yer almakta.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Göç sonrası ‘yeniden çiçeklenenler’ İstanbul’da buluşuyor

Galata Postane'de düzenlenecek 'Rebloom: İstanbul'da Göç Sonrası Mekanlar ve Sanatsal karşılaşmalar' festivali, 5-7 Aralık tarihlerinde izleyicilerle buluşacak.

EkoFilm Platformu’ndan ‘Çevre Dostu Prodüksiyonlar’ için rehber

EkoFilm: Sürdürülebilir Yapım Platformu'nun rehberi, film ve medya sektörünü dönüştürmek isteyen tüm sektör profesyonellerine yönelik hazırlandı.

Tanrı ve şiddet

İlahi şiddetin amacı hukuksal bir yaptırım ya da düzen değil, aksine kurbandır.

Kadıköy Kaymakamlığı ‘Queer’in gösterimini yasakladı: Toplum barışını tehlikeye atar!

MUBI, yasak kararının sanatı ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan bir müdahale olduğunu belirterek,  festivalin tamamen iptal edildiğini duyurdu.

BİFED’de büyük ödül yerlilerin mücadelesini anlatan Twice Colonized’ın

11. Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. İlk kez mansiyon ve müzik ödülleri verilen festivalde Açık Radyo ve Gebze'de katledilen hayvanlar unutulmadı.

EN ÇOK OKUNANLAR