Ankara’da banliyö trenleri 3 yıl yol

Ankara‘da seferlerine Başkentray Projesi çalışmaları kapsamında 4 aydır ara verilen Banliyö trenleri en az üç yıl çalışmayacak.

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Başkentray ve Ankara Anakent Belediye Başkanlığı tarafından yapımına başlanan “Yeni Çiftlik Bulvarı” projeleri kapsamında geçen 1 Ağustos tarihinde “ikinci bir bildirime kadar” kaydıyla ara verilen Sincan-Kayaş hattında işletilen Banliyö trenlerinin daha ne kadar çalışmayacağı da belli oldu.

Banliyö trenlerini kulllanan Başkentlileri ve özellikle Sincanlıları “daha fazla kızdırmamak” gerekçesiyle telaffuz edilmeyen ancak yüklenici firmalara bildirilen takvime göre, banliyö trenleri 1 Ağustos 2011 tarihi itibarıyla en az üç yıl sefer yapamayacak.

Mühendis, mimar ve şehir plancılarının karşı çıkmalarına ve açılan davalardan bazı iptal kararlarının mahkemelerden alınmasına karşın, Ankara Anakent Belediyesi tarafından 120 gün önce başlatılan Sincan yönünde 2, Kayaş yönünde ise 13 alt geçit inşa için çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi. Ancak çalışmalar kapsamında Atatürk Orman Çiftliği olarak bilinen Gazi İstasyonu üst geçit köprüsü’ne banliyö tren seferlerine ara verilmesinin üzerinden 120 gün geçmesine rağmen bir tek kazma dahi vurulamadı. Anadolu Bulvarı’ndaki Marşandiz Köprüsü yıkılarak yeniden inşa edilmesi fikrinden de TCDD Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanları arasında varılan mutabakat gereği vazgeçildi.

(Cumhuriyet)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Deştinliler’den festival: Çimentocuları nasıl yendiğimizi dünya görsün istedik

Menteşe’nin Bayır ve Yatağan’ın Deştin mahallelerinde kurulmak istenen entegre çimento tesisini engelleyen halk, kazanımlarını iki günlük festivalle kutladı.

Beyşehir Gölü’ndeki Çeçen Adası satılığa çıkarıldı: Metrekaresi 310 TL

Konya'daki tek ada olan Çeçen Adası 550 dönüm büyüklüğünde. Hayvancılık ve tarım yapılan adanın bedeli ise 165 milyon lira civarında.

Ordu’da maden arama sondajına karşı miting çağrısı: Yaylalarımıza dokunma!

Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu, Ordu-Perşembe'de maden arama sondajına karşı 13 Ekim'de yaylada miting düzenleyecek. 

Lapseki’de madenin ‘kapasite artırımı’ için yapılan keşfe bölge halkı alınmadı

Yöre halkı, Çanakkale Lapseki'de çinko, bakır ve kurşun madeni ile atık depolama tesislerinin kapasite artırımına verilen ÇED olumlu kararına dava açmıştı.

Batı Karadeniz halkı, madene karşı bir arada

Zonguldak-Alaplı'da verilen IV. Grup maden arama ruhsatı, Devrek, Çaycuma, Devrek ve Akçakoca'yı da etkileyecek. Bir araya gelen köylüler, yaşam alanlarına sahip çıkma sözü verdi.

EN ÇOK OKUNANLAR