Arjantin‘de liman kenti Bahia Blanca‘yı cumartesi günü vuran fırtına, binalara zarar verdi ve elektrik kesintilerine neden oldu. Yetkililer, 14 kişinin yaralandığı fırtınada 14 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı.
Yerel medya tarafından yayınlanan ve Buenos Aires yakınlarındaki Aeroparque havaalanında çekildiği bildirilen görüntülerde park halindeki bir uçağın rüzgar tarafından savrulduğu görülüyor.
Strong storm in Buenos Aires damages aircraft and the terminal building at Aeroparque Airport. pic.twitter.com/ifoSwbkn1H
— Breaking Aviation News & Videos (@aviationbrk) December 17, 2023
‣ İklim krizi sel riskini nasıl artırıyor?
‣ İklim krizi: Avrupa’da aşırı hava olayları 40 yılda 195 bin can aldı
‘Ağaçların devirdiği kablolar hala sallanıyor’
Buenos Aires’in merkezindeki dairesinde fırtınaya yakalanan Clorrie Yeomans yaşadıklarını BBC’ye şöyle anlattı:
“Kasırga gibi hissettim. Binanın hareket ettiğini sandım. Dairenin diğer tarafındaki banyoya gidip oturdum çünkü balkonuma bir ağaç devrilecek diye korktum.”
Pek çok insanın evinde mahsur kaldığı, bazı arabaların tamamen ezildiğini, devrilen ağaçlar ve dallar yüzünden bazı sokakların tamamen kapandığını söyleyen Yeomans, birçok sokağın temizlendiğini ve bazı toplu taşıma araçlarının yeniden çalışmaya başladığını ancak ağaçların devirdiği kabloların hala sokakta salladığını anlattı.
Arjantin’de iklim inkarcısı Milei göreve geleli bir hafta oldu
Fırtına Arjantin devlet başkanı Javier Milei‘nin göreve başlamasından sadece bir hafta sonra yaşandı.
Milei, aşırı sağcı benzerleri gibi iklim krizini reddediyor. Seçim konuşmalarında iklim değişikliğinin “sosyalist bir yalan” olduğunu söylemişti.
‣ Arjantin’de seçimleri aşırı sağcı ve iklim inkarcısı Milei kazandı