TürkiyeManşet

Covid olan Erdoğan hakkında paylaşım yapan Derya Büyükuncu için yakalama kararı

0

Covid-19 testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan‘a yönelik sosyal medyadaki paylaşımı sonrası Türkiye Yüzme Federasyonu’nca ‘daimi hak mahrumiyeti’ cezası alan eski milli yüzücü Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı‘nca yapılan açıklamada, Sayın Cumhurbaşkanımızın rahatsızlığı ile ilgili suç teşkil eden paylaşımlara yönelik resen başlatılan soruşturma kapsamında, Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır” denildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili paylaşımları nedeniyle Büyükuncu hakkında soruşturma başlatıldığını ve Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Büyükuncu’ya daimi hak mahrumiyeti cezası verildiğini duyurmuştu.

Erdoğan çiftinin Covid-19 testinin pozitif çıkmasının duyurulmasının ardından sosyal medyada #helva etiketi altında paylaşımlar yapılmış; Derya Büyükuncu da bir paylaşımında ‘Koronavirüs olmuş ve dua istiyor. Ediyoruz, ediyoruz, merak etmesin. 20 tencere helvayı yapmaya başladım. Zamanı gelince bütün mahalleye dağıtacağım’ demişti.

Büyükuncu, daha sonraki paylaşımında ise ‘Helva dedik, ne kadar da büyük bir kitle o insan!! için üstüne alındı. Allah kimseyi başkasının önünde eğilecek, kula kulluk edecek, karşısında el pençe divan duracak kadar karaktersiz, korkak yapmasın. Amin!!!’ şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

Çok sayıda hesap hakkında soruşturma başlatıldı, dört kişi gözaltında

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimleri de sanal devriye yöntemiyle sosyal medya platformlarında Erdoğan ve eşine yönelik paylaşımların tamamını incelemeye aldı.

Bu kapsamda, Erdoğan çiftine yönelik “hakaret içerikli paylaşımlar” yaptığı gerekçesiyle, belirlenen 36 hesaptan 31’inin yöneticisi tespit edildi. Savcılıklar da sekiz kişi hakkında  gözaltı kararı verdi, bu kişilerden dördü gözaltına alındı.

Polis, “Derya Büyükuncu” isimli hesabın sahibinin yurt dışında olduğunu, Samsun‘daki hesabın sahibinin ise yasal olmayan yollardan yurt dışına çıktığını tespit etti.

Gözaltına alınan dört kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.