Boşanmak isteyen kadını öldüren erkeğe ikinci kez ‘iyi hal’ ve ‘tahrik’ indirimi

Rahman Yalçınsoy, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada, ikinci kez 'iyi hal' ve 'tahrik' indirimi uygulanarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu Bihter Yalçınsoy‘u katleden Rahman Yalçınsoy, “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada mahkeme kararının istinaf tarafından bozulmasının ardından ikinci kez “iyi hal” ve “haksız tahrik” indirimi aldı. Yalçınsoy’un cezası 15 yıla indirildi.

Rahman Yalçınsoy, boşanma davalarının olduğu 8 Ekim 2020 tarihinde Bihter Yalçınsoy’u konuşma teklifini reddettiği için kesici aletle öldürmüştü.  Olayın ardından kaçan fail, daha sonra polis tarafından yakalanarak, tutuklandı. “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Karşıyaka 2’nci Ağır Mahkemesi’nde yargılanan fail, mahkemedeki ifadesinde Bihter Yalçınsoy’u suçlayarak, kendisini aldattığını savundu. Bu savunmaya kayıtsız kalmayan mahkeme de, suçun “tahrik altında” işlediğine karar vererek, failin duruşmalarda “iyi hal” gösterdiğini savundu ve 15 yıl hapis cezası verdi.

İkinci indirim

MA‘nın aktardığına göre, Bihter Yalçınsoy’un ailesinin avukatı, karara İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi nezdinde itiraz etti. Dosyayı inceleyen daire, sanığa eksik ceza tayini yapıldığı gerekçesiyle kararı bozup, dosyayı tekrar mahkemeye gönderdi.

Karşıyaka 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Rahman Yalçınsoy, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Taraflar, önceki yargılamalardaki beyanlarını tekrar etti. Bihter Yalçınsoy’un avukatı, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı ilk kararında olduğu gibi 15 yıl hapis cezasına mahkum etti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR