İBB’nin soruşturmasına mülkiye müfettişleri el koydu

İBB'nin önceki dönemde kullanılamaz durumda alınan bazı taşınmazların neden alındığına dair soruşturmasına el konuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müfettişleri, belediye AKP yönetimindeyken tanıdık bazı isim ve vakıflardan kullanılamaz durumda milyonlarca liralık taşınmaz alındığını tespit etti. Bu binaların neden alındığına dair inceleme yapılırken soruşturmaya mülkiye müfettişleri tarafından el konuldu.

Sözcü‘den Özlem Güvemli‘nin haberine göre, İBB müfettişlerinin tespit ettiği belediyenin önceki döneminde kullanılamaz durumda alınan taşınmazların başında Fatih’deki Fatih İlim ve Kültür Vakfı‘na ait olan üç taşınmaz bulunuyor. Taşınmazlar 25 Ağustos 2015 tarihinde alınmıştı.

Şu an boş olan bin 207 metrekare alanı kapsayan vakfın Tuba Kuran Kursu olarak kullanılan üç parseline belediye yönetimi AKP’deyken toplam 10 milyon 365 bin TL ödendi. Yeni yönetim tarafından yapılan incelemelerde de binanın güçlendirme çalışması yapılarak dahi kullanılmasının mümkün olmadığı tespit edildi.

Avcılar’da Türkiye İlmi ve İçtimai Hizmetler Vakfı‘na ait riskli binanın 5,7 milyona alındığı fakat binanın kullanılamadan yıkıldığı belirlendi. Bu binaların neden alındığı incelenirken de soruşturmaya mülkiye müfettişleri el koydu.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR