ATV’de yayınlanan ‘Esra Erol’da’ programını eleştiren Edizer, şu ifadeleri kullandı:
Esra Erol’a bizi götüren yolun başı, İsviçre Medeni Kanununun kabul edilmesidir. Sorsan ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyete tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliği. Kuvveden fiile batı ahlâksızlığı…”
Esra Erol'a bizi götüren yolun başı, İsviçre Medeni Kanununun kabul edilmesidir.
Sorsan "kadına özgürlük ve uygarlık" kazandırıldı.
Resmiyete tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliği.
Kuvveden fiile batı ahlâksızlığı…
— Dr. Ali Edizer (@draliedizer) September 27, 2020
Menzil Tarikatı‘na mensup olduğu öne sürülen Ali Edizer’in sosyal medya hesabında paylaştığı bir başka video konuşmasında da, “Medeni Kanun’u yıkmak için mücadele ettiğini” söylemiş, Türkiye Cumhuriyeti yasaları gereği resmi nikahla sadece tek kişiyle evlenilmesini eleştirerek, “Boşanmak yerine 2. eşi alın” demişti.
CHP’li Özer Sağlık Bakanı’yla görüştü
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Edizer’in paylaşımıyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü duyurdu:
“Sosyal medya paylaşımları nedeniyle GATA’nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettim. Sayın Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti.”
‘Aldım, kabul ettim’
Tepkilerin artması üzerine Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hakkında inceleme başlatılan Edizer, sözleşmesi feshedilerek görevden alındı. Ali Edizer, görevden alınmasını yine sosyal medya hesabından “Aldım, kabul ettim Sayın Bakanım. Başım üstüne” sözleriyle değerlendirdi.
Aldım, kabul ettim Sayın bakanım @drfahrettinkoca
Başım üstüne 😊🌹
— Dr. Ali Edizer (@draliedizer) October 5, 2020
Edizer, konuyla ilgili rahatsızlıklarını dile getiren CHP’ye de “klasik CeHaPe hazımsızlığı” sözleriyle yüklendi:
Destek veren ve dua eden kardeşlerime teşekkür ederim.
Ortada bir sıkıntı da yok zaten.
Klasik CeHaPe hazımsızlığı ve edepten ve hayadan mahrum bir topluluğun sosyal medya üzerinden kendilerine yakışır bayağı yorum ve hakaretler. O kadar.
Kem söz sahibinindir…
— Dr. Ali Edizer (@draliedizer) October 5, 2020