TürkiyeManşet

Manisa’nın ardından Ankara’da da deprem

0

Ankara’da merkez üssü Akyurt ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Saat 06.54’te gerçekleşen depremin derinliğinin 13 kilometre olduğunu duyurdu. Aynı bölgede ikinci bir deprem ise 08.55’te gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi depremin şiddetinin 3.0 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Can ve mal kaybı yok

Ankara Valisi Vasip Şahin de Twitter hesabından, “İlimiz Akyurt ilçe merkezinde meydana gelen 4,5 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Detaylı incelemeler için ekipler sahada çalışmalarına başlamıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” açıklamasını yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da kişisel sosyal medya hesabından, “Akyurt ilçemizde aralıklarla 2 deprem oldu. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun.” paylaşımında bulundu.

Manisa’da iki deprem

Dün akşam 22.22 saatlerinde ise merkez üssü Manisa’nın Akhisar ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Aynı bölgede saat 22.25’te de 4,4 büyüklüğünde deprem yaşanmıştı. Deprem İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli’nin yanı sıra Yalova, Bursa ve İstanbul’da da hissedilmişti.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, merkez üssü Akhisar olarak kaydedilen 5,4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre ilçenin Çeltikçi Mahallesi’nde birkaç evin yıkıldığı, yaralının olmadığı bilgisinin geldiğini belirtti.

212 artçı deprem oldu

AFAD sosyal medya hesabından, “Manisa, Akhisar’da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem, Gelenbe sağ yönlü doğrultu atımlı fay üzerinde gelişmiş olup 09.25 itibariyle 212 adet artçı deprem olmuştur. En büyüğü 4,3 olmak üzere, 4,0’den büyük 8 artçı deprem meydana gelmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz” açıklamasını yaptı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.