Kedi ve köpekleri zehirleyen doktora ‘mala zarar vermek’ten beş yıl hapis cezası

Ankara’da komşularının beslediği kedi ve köpekleri zehirleyerek öldüren doktor Yargıç, ‘mala zarar vermek’ suçundan, indirimsiz beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara’da oturduğu sitenin bahçesinde komşularının beslediği kedi ve köpekleri zehirleyerek öldürdüğü suçlamasıyla tutuksuz yargılanan doktor Zeynel Abidin Yargıç (38), ‘mala zarar verme’ suçundan beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın suçtan pişmanlık duymaması nedeniyle cezada indirim uygulamadı.

Gölbaşı Hacılar Mahallesi’ndeki sitede 16 Aralık 2018 gecesi, site sakinleri tarafından beslenen üç köpek ve iki kedi zehirlenerek öldürüldü. Hayvanları besleyen Sabriye Banu İç, Hazar Onur Demirtemel, Rıza Erginay, Yılmaz Belendir ve Bayram Buğra Irmak, güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Site sakinleri, elinde bir bidonla hayvanların peşinde giden bir kişiyi tespit etti. Bu kişinin, daha önce sitede hayvan beslendiği için tepki gösteren site sakini doktor Zeynel Abidin Yargıç olduğunu iddia ederek Gölbaşı savcılığına suç duyuruşunda bulundu. Delil olarak da ölen hayvanların fotoğrafları ve güvenlik kamera görüntüsü sunuldu.

Sanık avukatı: Sahipli değiller, mala zarar verme yok

Gölbaşı 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Yargıç gelmezken avukatı Faruk Keskinkılıç hazır bulundu. Sanık avukatı ortada sahipli bir hayvan bulunmadığı için, ‘mala zarar verme’ suçunun işlenmediğini belirterek müvekkilinin beratını talep etti.  Mahkeme ise hayvanlar site içinde bakıldığında Yargıtay’ın emsal bir kararı üzerine öldürülen hayvanları ‘sahipli hayvan’ olarak kabul etti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR