İstanbul’da yenilenebilir enerji kooperatifi kurulması için ilk adım atılıyor

Yeşil Düşünce Derneği ve Yeryüzü Derneği, İstanbul’da yurttaşların kendi enerjisini kendilerinin ürettiği ve tükettiği, yerel ve demokratik bir enerji üretim-tüketim modelinin işletildiği bir kooperatif kurmak için harekete geçti.

Ücretsiz ve herkesin katılımına açık olan buluşma 8 Şubat Cuma günü saat 19.00-20.00’de Kadıköy Kent Konseyi’nde (Kurbağalıdere Caddesi No: 21, Kadıköy Belediyesi Karşısı) gerçekleştirilecek.

Toplantıyla ilgili güncel bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

[Özel Haber] Kadıköylüler kendi elektriklerini nasıl üretebileceklerini tartıştı

Kadıköylüler tartışıyor: Elektrik enerjimizi kendimiz üretebilir miyiz?

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR